• Ναυτιλία

    Capital Product Partners (Βαγγέλης Μαρινάκης): Κέρδη 81 εκατ. δολαρίων από την πώληση 4 πλοίων κοντέινερ

    Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Product Partners)

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Η Capital Product Partners, του Βαγγέλη Μαρινάκη, πούλησε άλλα τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανανέωσης και αναδιάρθρωσης του στόλου της.

    Η εταιρεία πούλησε το πλοίο Akadimos, μεταφορικής ικανότητας 9.300 teu και κατασκευής 2015, καθώς και τα αδελφά πλοία Fos Express και Seattle Express, μεταφορικής ικανότητας 5.100 teu και κατασκευής 2008.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Capital Product Partners γνωστοποίησε σχέδια αγοράς 11 πλοίων μεταφοράς LNG, έναντι 3,13 δισ. δολαρίων.

    Η κίνηση αυτή, συνδυάστηκε με την απόφαση της πώλησης των πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, μετά την έξοδο και από τον τομέα ξηρού χύδην φορτίου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

    Η διαδικασία πωλήσεων ξεκίνησε, όταν η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει το Long Beach Express 5.100 teu κατασκευής 2008 για παράδοση εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

    Οι πωλήσεις των τεσσάρων πλοίων θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και αναμένεται να αποφέρουν έσοδα περίπου 81 εκατ. δολαρίων μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Παπαλέκας: Στο 25,7% το ποσοστό του στην Capital Product Partners



    ΣΧΟΛΙΑ