• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Kέρδη ρεκόρ για τη GasLog Partners στο α’ τρίμηνο 2018

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Τα καλύτερα αποτελέσματα που έχει εμφανίσει ποτέ ανακοίνωσε για το α΄τρίμηνο του 2018, η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Συγκεκριμένα, τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 7% και διαμορφώθηκαν στα 32 εκατ. δολ. έναντι 29,9 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.

    Σχεδόν στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα έσοδα, που ανήλθαν στο α’ τρίμηνο του έτους στα 77,1 εκατ. δολ. από 77,2 εκατ. δολ. το αντίστοιχ διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

    Η εταιρία απέδωσε την αύξηση των αποτελεσμάτων κατά κύριο λόγο στα κέρδη 12,5 εκατ. δολ. που προήλθαν από τις δραστηριότητες των πλοίων GasLog Greece,  GasLog Geneva και Solaris, τα οποία απέκτησε η ναυτιλιακή στις 3 Μαΐου 2017, 3 Ιουλίου 2017 και 20 Οκτωβρίου 2017 αντίστοιχα, καθώς και στα κέρδη 6,3 εκατ. δολ. που προήλθαν από συμβάσεις ανταλλαγής (swaps) επιτοκίων.

    Andrew J. Orekar, διευθύνων σύμβουλος της GasLog Partners

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Andrew Orekar, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας επισήμανε: “Κατά το πρώτο τρίμηνο, η GasLog Partners συνέχισε την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της, εμφανίζοντας την υψηλότερη απόδοση που έχει σημειώσει ποτέ, σε έσοδα, κέρδη, προσαρμοσμένα κέρδη και ταμειακές ροές προς διανομή. Μετά από αυτή την ισχυρή απόδοση, αυξάνουμε τη διανομή μετρητών για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο σε $ 0,53 ανά μετοχή ή $ 2,12 ανά μετοχή σε ετήσια βάση.”

    “Στις 21 Μαρτίου 2018, ανακοινώσαμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε σε συμφωνία με τη GasLog για την απόκτηση του GasLog Gibraltar, της τέταρτης εξαγοράς μας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε στις 26 Απριλίου 2018, επεκτείνοντας τον στόλο της εταιρίας σε 13 ιδιόκτητα πλοία μεταφοράς LNG. Επιπλέον, η χρηματοδότηση αυτής της συναλλαγής, με τη GasLog να λαμβάνει νεοεκδοθείσες μετοχές αξίας 45 εκατ. δολ. με ιδιωτική τοποθέτηση ως μέρος του αντίτιμου για το πλοίο, αποδεικνύει ξεκάθαρα τα κοινά συμφέροντα των GasLog Partners και GasLog”, συμπλήρωσε ο κ. Orekar.

    Ακόμη, τόνισε: “Ανακοινώσαμε επίσης πολλές συμφωνίες ναύλωσης με έναν καινούργιο πελάτη, συμπεριλαμβανομένης μίας ναύλωσης διάρκειας 3,5 ετών για το GasLog Santiago, καθώς και μία ετήσια ναύλωση για ένα από τα σύγχρονα πλοία μας. Οι συμφωνίες αυτές αυξάνουν τις ημέρες ναύλωσης στο 90% για το 2018 και το 83% το 2019.”

    Πήτερ Λιβανός GasLog Partners
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “GasLog Seattle” της GasLog Partners είναι χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής του έτους 2013

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αλαφούζος: Δυναμικό come back στα μεγάλα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar



    ΣΧΟΛΙΑ