• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Τα κέρδη-ρεκόρ της GasLog Partners και το buyback μετοχών

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Κέρδη-ρεκόρ κατέγραψε στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ωστόσο οι καλές επιδόσεις της εταιρείας δεν αντανακλώνται στην τιμή της μετοχής της.

    Η GasLog Partners ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο 2018 προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 42,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 4% σε ετήσια βάση, ενώ τα λειτουργικά έσοδα των 86,6 εκατ. δολαρίων και το EBITDA στα 68,7 εκατ. δολάρια ήταν επιδόσεις-ρεκόρ για την εταιρεία. Αν και τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, στα 30 σεντς του δολαρίου, το EBITDA ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

    «Αν και θεωρούμε ότι [η GasLog Partners] βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να ενισχύσει την ανάπτυξη, διατηρούμε την αξιολόγηση hold στη μετοχή, δεδομένης της προτίμησής μας για εταιρείες πιο εκτεθειμένες στην αγορά spot, με το 2019 να αναμένεται να είναι η ισχυρότερη καταγεγραμμένη χρονιά για τη ναυτιλιακή ζήτηση LNG», δήλωσε ο Chris Snyder της Deutsche Bank, ενώ ο αναλυτής της Berenberg, Donald McLee, χαρακτήρισε «ανάμικτα» τα αποτελέσματα τριμήνου, διατηρώντας πάντως σταθερή τη σύσταση buy για τη μετοχή της εταιρείας, με τιμή-στόχο τα 29 δολάρια.

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Andrew Orekar, τόνισε πως το 2018, μία «χρονιά μετασχηματισμού» κατά τον ίδιο, ήταν ένα πολύ επιτυχημένο έτος για την εταιρεία, όμως τους τελευταίους μήνες της χρονιάς παρουσιάστηκε μία σημαντική μεταβλητότητα στην τιμή της μετοχής της, η οποία δεν αντανακλά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, τα διαρκώς αυξανόμενα μερίσματα που διανέμει και τη θετική προοπτική για την αγορά του LNG.

    Ο Orekar ανακοίνωσε παράλληλα τη διανομή μερίσματος 55 σεντς ανά μετοχή, καθώς και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021 και στο πλαίσιο του οποίου κατά διαστήματα η εταιρεία θα μπορεί να επαναγοράσει μετοχές της είτε στην ελεύθερη αγορά, είτε μέσω ιδιωτικών διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δεύτερη εξαγορά πλοίου που πραγματοποίησε η εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, υπογραμμίζοντας πως η εταιρεία πιθανόν να ανακοινώσει μία εξαγορά πλοίου από τη μητρική εταιρεία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

    Andrew J. Orekar, διευθύνων σύμβουλος της GasLog Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Η πρώτη εξαγορά πλοίων της κοινοπραξίας Capital Liberty Invest

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Γιατί έκανε βουτιά η μετοχή της Dynagas LNG Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ευ. Πιστιόλης: Σημαντική συμφωνία ναύλωσης για δύο πλοία που μόλις παρήγγειλε



    ΣΧΟΛΙΑ