• Ναυτιλία

    Π. Διαμαντίδης: Και τέταρτο πλοίο στο στόλο της Velos Tankers

    • Δανάη Στρατή

    Διαμαντής και Πασχάλης Διαμαντίδης


    Ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο προστέθηκε στο στόλο της νεοσύστατης ναυτιλιακής Velos Tankers, συμφερόντων της οικογένειας Διαμαντίδη, η οποία ιδρύθηκε εντός του καλοκαιριού.

    Με επικεφαλής τον Πασχάλη Διαμαντίδη, γιο του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, η εταιρεία διαφοροποιείται από τις άλλες δύο ναυτιλιακές της οικογένειας, Marmaras Navigation και Delta Tankers, εστιάζοντας στα τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου.

    Η Velos Tankers, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του χωρητικότητας 75,000-dwt τάνκερ LR1, Breezy Victoria (κατασκευής 2007), το οποίο πούλησε η ιαπωνική Mitsui Osk Lines (MOL) στο τέλος Αυγούστου, έναντι 13,5 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vesseltracker.com το πλοίο έχει μετονομαστεί σε Velos Ruby.

    Πρόκειται για το τέταρτο πλοίο που εντοπίζεται στο στόλο της Velos Tankers, το τελευταίο δίμηνο. Η εταιρεία  με έδρα στα νησιά Μάρσαλ, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έλαβε το πράσινο φως στις 22 Ιουλίου 2019, για την εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα και εισήλθε δυναμικά στην αγορά.

    Αρχικά εξαγόρασε δύο τάνκερ MR χωρητικότητας 50,000-dwt,  Atlantic Aquarius και Atlantic Leo, κατασκευής 2008, τα οποία πούλησε η Diamond S Shipping (των Β. Μαρινάκη και W. Ross), στα μέσα Αυγούστου. Τα δύο πλοία, που μετονομάστηκαν σε Velos Aquarius και Velos Leo αντίστοιχα, ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν στο νέο ιδιοκτήτη κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ή στις αρχές του τέταρτου.

    Ακολούθησε η απόκτηση του χωρητικότητας 47,300 dwt δεξαμενόπλοιου MR2, Challenge Pacific (κατασκευής 2007). Σε report της η VesselsValue ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πλοίο πουλήθηκε έναντι 13,85 εκατ. δολαρίων, με την αξία του να εκτιμάται στα 12,63 εκατ. δολάρια. Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκε στο στόλο της ιαπωνικής Meiji Shipping.

    Η νέα εταιρεία δεν διαθέτει ιστοσελίδα, ωστόσο σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, εντός του Σεπτεμβρίου γενικός διευθυντής της Velos Tankers ανέλαβε ο Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, πρώην στέλεχος της Delta Tankers, της άλλης ναυτιλιακής της οικογένειας Διαμαντίδη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ