• Ναυτιλία

    ΟΛΘ: Μέρισμα €1,45 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων – Αισιόδοξα τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Αθ. Λιάγκος

    O Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ο Αθανάσιος Λιάγκος

    O Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ο Αθανάσιος Λιάγκος


    Την διανομή μερίσματος 1,45 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε σήμερα το μεσημέρι η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    Επίσης, οι μέτοχοι υπερψήφισαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Θάνος Λιάγκος, τόνισε ενδεχομένως να καθυστερήσει η κατασκευή της 6ης προβλήτας, εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών, δεδομένου ότι απαιτείται η τελική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου από την ΕΣΑΛ και από το Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Ο Θάνος Λιάγκος επισήμανε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί το master plan, καθώς και η επικαιροποίηση της ΣΜΠΕ και η συμμόρφωση της με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, με αφορμή προσφυγή για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά.

    Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή της 6ης προβλήτας, έχει ανακηρυχθεί το γκρουπ, MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA.

    Επίσης, όπως ειπώθηκε στη συνέλευση των μετόχων, στις 18 Ιουνίου αναμένονται δύο κρουαζιερόπλοια στο νέο τερματικό σταθμό της κρουαζιέρας στη συμπρωτεύουσα, ενώ υπάρχει αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Xάρης Βαφειάς: Κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2023 για την Imperial Petroleum – Υπερδιπλασίασε τον στόλο της

    Γιώργος Γιουρούκος: Eξαγορά 4 containerships από την Global Ship Lease – Στα 68 τα πλοία του στόλου της

     



    ΣΧΟΛΙΑ