• Ναυτιλία

    Xάρης Βαφειάς: Κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2023 για την Imperial Petroleum – Υπερδιπλασίασε τον στόλο της

    Χάρης Βαφειάς, επικεφαλής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Κέρδη ρεκόρ εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2023 η ναυτιλιακή Imperial Petroleum του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του στόλου της κατά οκτώ πλοία και στα ισχυρά ναύλα της αγοράς, ιδιαίτερα στον τομέα των τάνκερ.

    Ειδικότερα, τα έσοδα το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 ανήλθαν τα 65,4 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 60,3 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, που ήταν στα 5,1 εκατ. δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 35,7 εκατ. δολάρια έναντι 0,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Ο στόλος της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε σε ετήσια βάση και ανέρχεται σε 12 πλοία.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο CEO της εταιρείας Χάρης Βαφειάς επισήμανε: «Οι επιδόσεις μας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίσουμε ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι στρατηγικές μας αποδίδουν. Εμπορικά, εκμεταλλευτήκαμε την ισχυρή αγορά δεξαμενόπλοιων και αξιοποιήσαμε αποτελεσματικά τον μέσο στόλο 10 πλοίων για να πετύχουμε σε ένα μόνο τρίμηνο καθαρά έσοδα ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων που σηματοδοτούν αύξηση 17,750% σε σύγκριση με τα καθαρά έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2022 και EBITDA σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι 1,435% υψηλότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους».

    «Στρατηγικά, προτείναμε την απόσχιση 2 εκ των πλοίων ξηρού φορτίου του στόλου μας και τη μεταφορά τους σε μια ξεχωριστή εταιρεία με την ονομασία C3is Inc. Όσον αφορά την οικονομική στρατηγική, αποπληρώσαμε όλο το χρέος μας και σταματήσαμε την έκδοση νέων μετοχών. Αναμφίβολα είμαστε σε καλή θέση για να επωφεληθούμε από τις καλές συνθήκες της αγοράς που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο δίμηνο η ναυτιλιακή αποπλήρωσε πρόωρα όλα τα υπόλοιπα δανείων της συνολικού ύψους 69 εκατ. δολαρίων και ο στόλος της δεν έχει επιβαρύνσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Xάρης Βαφειάς: H Imperial Petroleum εξόφλησε δάνειο 16 εκατ. δολ. στην Alpha Bank – Χωρίς δανειακά βάρη ο στόλος της

    Χάρης Βαφειάς: Ιδρύει νέα spin-off εταιρεία με bulkers – Εισάγει τρίτη ναυτιλιακή στο αμερικανικό χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ