• Ναυτιλία

    O νέος παίκτης από την Ελλάδα που μπαίνει στην αγορά του ξηρού φορτίου

    ναυλαγορά ναυτιλία


    Μία νέα ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του ξηρού φορτίου έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες τη λειτουργία της, με επικεφαλής τον Αντουάν Παππαδάκη, μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και τον πρώην συνδιευθυντή της Kassian Maritime Γιάννη Κουρουσόπουλο.

    Και το όνομα αυτής, Archangel Pacific. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο και, σύμφωνα με την Equasis, ήδη έχει στον στόλο της τέσσερα πλοία ξηρού φορτίου, που όλα μέχρι πρότινος τα διαχειριζόταν η Kassian Maritime, επικεφαλής της οποίας είναι τα ανίψια του Αντουάν Παππαδάκη, Βιργινία και Αντώνης.

    Τα πρώτα πλοία της Archangel είναι τα Egyptian Mike (χωρητικότητας 81.600 dwt, κατασκευής 2011), Resurgence (χωρητικότητας 81.600 dwt, κατασκευής 2012), Phoenix Rising (χωρητικότητας 60.400 dwt, κατασκευής 2015) και Antoine (χωρητικότητας 55.500 dwt, κατασκευής 2009). Το Antoine ήταν το πρώτο που τέθηκε υπό τη διαχείριση της Archangel, και το όνομά του παραπέμπει σε αυτό του Αντουάν Παππαδάκη, που φέρεται να είναι πίσω από την εταιρεία.

    Τα Resurgence και Egyptian Mike βρίσκονται υπό τη διαχείριση του panamax pool M2M Management που διαχειρίζεται επίσης και πλοία άλλων ελληνικών εταιρειών, όπως οι Avin International, Chronos Shipping και Gleamray Maritime. Αντίθετα, κανένα από τα 10 bulkers που διαχειρίζεται η Kassian δε βρίσκεται σε κάποιο pool.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, η Archangel λειτουργεί ως ξεχωριστή οντότητα από την Kassian.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Οικονόμου: Η Kalani Investments παίρνει θέση για την υπόθεση της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα συμμαχία για τον εφοπλιστή Γ. Αγγελικούση και την καταριανή Nakilat

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine Petroleum: Αλλάζει σελίδα ως θυγατρική της Mercuria. Έξοδος από το άρθρο 11



    ΣΧΟΛΙΑ