• Ναυτιλία

    Νέα συμμαχία για τον εφοπλιστή Γ. Αγγελικούση και την καταριανή Nakilat

    Ο CEO της Nakilat Abdullah Al Sulaiti και ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης


    Η εταιρεία Nakilat με έδρα το Κατάρ και η ναυτιλιακή του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση Maran Ventures προχώρησαν στη δημιουργία νέας κοινοπραξίας, με την ονομασία Global Shipping Co. Με βάση τη συμφωνία η Nakilat θα συμμετέχει στο joint venture με ποσοστό 60% και η Maran Ventures με 40%.

    Με τέσσερα νέα πλοία LNG, χωρητικότητας 173,400 cbm, που θα περιλαμβάνει η νέα κοινοπραξία, ο αριθμός των πλοίων της Nakilat θα ξεπεράσει τα 74, ποσοστό περίπου 11,2% του παγκόσμιου στόλου LNG σε μεταφορική ικανότητα, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

    Ο πρόεδρος της Maran Ventures, Γιάννης Αγγελικούσης επισήμανε: “Η Nakilat αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς μας εταίρους εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι που ισχυροποιούμε τη σχέση μας μαζί του. Μέσω της κοινοπραξίας, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πρώτης τάξης υπηρεσίες μαζί για όλους τους πελάτες του κλάδου LNG που έχουμε σε όλο τον κόσμο και προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασίες στο μέλλον”.

    Ο CEO της καταριανής εταιρείας, Abdullah Al Sulaiti σχολίασε: “Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία καθώς επεκτείνουμε το στόλο μας με επιπλέον μεταφορική ικανότητα για να καλύψουμε την αυξανόμενη διεθνή ζήτηση για καθαρή ενέργεια. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η ζήτηση για πλοία LNG, η οποία ελπίζουμε ότι θα έχει θετική επίδραση στα ναύλα.”

    Παράλληλα, υπογράμμισε: “Έχουμε παρατηρήσει μια μετατόπιση όσον αφορά τη διαχείριση και την τεχνολογία πλοίων στη ναυτιλιακή βιομηχανία, την οποία έχουμε λάβει υπόψη μας. Τα τέσσερα σύγχρονα πλοία, που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Νότιο Κορέα, έχουν χωρητικότητα 173.400 cbm και είναι εξοπλισμένα με τεχνικές προηγμένης τεχνολογίας.”

    Υπενθυμίζεται ότι το 2005, ο κ. Αγγελικούσης δημιούργησε με τη Nakilat, την κοινοπραξία Maran Nakilat Co. Ltd., που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα πλοία, τα οποία έχουν αυξηθεί στα 15 πλοία.

    Αγγελικούσης
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαύρα σύννεφα σκιάζουν μια συμφωνία μαμούθ 1,78 δισ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Aegean Marine Petroleum: Αλλάζει σελίδα ως θυγατρική της Mercuria. Έξοδος από το άρθρο 11

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης GasLog-Endesa

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ