• Ναυτιλία

    Ο ειδικός διαχειριστής αποφασίζει για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά – «Μη ανταγωνιστική» η πρόταση της Onex

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Θεόφιλος Πριόβολος

    Θεόφιλος Πριόβολος


    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημοσιευθεί η απόφαση του ειδικού διαχειριστή για την επόμενη μέρα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mononews, στην απόφαση θα απορρίπτεται ουσιαστικά ως «μη ανταγωνιστική» η πρόταση της Onex, η οποία ήταν του ύψους του ενός εκατ. ευρώ.

    Παραδοχή που είχε κάνει δημοσίως η Onex, η οποία επεσήμανε ότι συμμετείχε ώστε να έχει έννομο συμφέρον για να παρεμβαίνει στη διαδικασία.

    Με τον τρόπο αυτό, μένει μόνο η προσφορά του ομίλου του Θεόφιλου Πριόβολου ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο διαχειριστής έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει γενική συνέλευση των πιστωτών των ναυπηγείων προκειμένου να ψηφίσουν για την προσφορά.

    Πιστωτές των ναυπηγείων που έχουν βγει σε πλειστηριασμό είναι οι εργαζόμενοι , το ελληνικό δημόσιο η τράπεζα Πειραιώς και δεκάδες μικρότεροι πιστωτές.

    Σε περίπτωση που η διαχείριση είχε κάνει δεκτή την προσφορά της Onex, θα ήταν δύο οι φάκελοι, και η διαχείριση θα έπρεπε να στείλει την υπόθεση στο πρωτοδικείο προκειμένου να αποφασίσει, το δικαστήριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική συνέλευση των πιστωτών αναμένεται να συνεδριάσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η νομική κόντρα για την επόμενη μέρα του Σκαραμαγκά και το επιχείρημα της «μη προσφοράς» της Onex

    Onex: Συμβολικού χαρακτήρα η προσφορά μας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Το παρασκήνιο της προσφοράς των €15 εκατ., η αξία βίαιης ρευστοποίησης και η επόμενη μέρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ