• Ναυτιλία

    Onex: Συμβολικού χαρακτήρα η προσφορά μας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    • NewsRoom
    Πάνος Ξενοκώστας

    Πάνος Ξενοκώστας


    Τυπική ήταν η προσφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε – όπως αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της – να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία έχοντας έννομο συμφέρον.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΕΧ

    Ο Όμιλός μας λόγω διαφόρων ανακριβών αναφορών περί δεύτερης ανταγωνιστικής προσφοράς στον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενημερώνει πως :

    1. Οι διευκρινίσεις που μας δόθηκαν στα πλαίσια της κλειστής και απόρρητης διαγωνιστικής διαδικασίας, μέχρι 48 ώρες, προ της εκπνοής του διαγωνισμού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κρίναμε πως δεν μπόρεσαν να καλύψουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μας, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου μας, με μοναδικό σκοπό μας την διατήρηση της λειτουργίας των υπό πώληση υποδομών «Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», ως
    ναυπηγείο.

    2. Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό, όπως ενημερώσαμε τους αρμόδιους την 10-12-2020, αλλά και με ειδικό δεσμευτικό υπόμνημα εντός του φάκελου / προσφοράς που υποβάλλαμε την 11-10-2020, ήταν «μη ανταγωνιστική» και συμβολικού χαρακτήρα. Ο μοναδικός λόγος που το πράξαμε, όπως δηλώσαμε και επεξηγήσαμε στην προσφορά μας, ήταν για να διατηρήσουμε το έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στην διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

    3. Ο Όμιλος μας έχει, ήδη, αποκτήσει τα ναυπηγεία Νεώριου Σύρου με αξία εξαγοράς μέσα από διαδικασία εξυγίανσης περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διαπραγματεύεται την αξία απόκτησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω διαδικασίας εξυγίανσης περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

    4. Ως εκ τούτου, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε αποδεδειγμένα τις αξίες των Ναυπηγείων της Πατρίδας μας, κάτι το οποίο, αν η διαγωνιστική διαδικασία ικανοποιούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις μας, θα είχαμε την δυνατότητα για άλλη μια φορά, μέσα από μία ανταγωνιστική προσφορά μας, να καταθέσουμε ένα τίμημα αντάξιο του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, τίμημα που δεν μπορεί φυσικά να υστερεί των
    προηγούμενων ιστορικά καταγεγραμμένων αξιών που προαναφέραμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Το παρασκήνιο της προσφοράς των €15 εκατ., η αξία βίαιης ρευστοποίησης και η επόμενη μέρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Θεόφιλος Πριόβολος για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα – Θέλουμε να επενδύσουμε €700 εκατ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ