• Business

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πριόβολος και Ξενοκώστας κατέθεσαν προσφορές – «Μη ανταγωνιστική» η προσφορά της ΟΝΕΧ

    Σκαραμαγκά

    Ο ΠάνοςΞενοκώστας (αριστερά), ο Θεόφιλος Πριόβολος (δεξιά)


    Την ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή για τον πλειοδότη του στρατιωτικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αναμένουμε τις επόμενες ώρες, αφού η διαδικασία κατάθεσης των προσφορών ολοκληρώθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν δύο προσφορές. Η μία από την Pyletech Shipyards του Θεόφιλου Πριόβολου και η δεύτερη από τον ελληνοαμερικανικό όμιλο Onex του Πάνου Ξενοκώστα.  Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΟΝΕΧ κατέθεσε μη ανταγωνιστική προσφορά, με στόχο να διατηρήσει το έννομο συμφέρον.

    Όπως έγραφε το mononews, ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Onex είχε δεύτερες σκέψεις για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό, αφού θεωρεί ότι όροι που περιλαμβάνει δεν είναι ξεκάθαροι, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ναυπηγικές επενδύσεις.

    Όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι του Σκαραμαγκά και του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού διαγωνισμού που διεξάγει η ΕΤΑΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώτατο τίμημα έχει οριστεί στα 50 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μεγάλη 5η δεξαμενή που ανήκει στο εμπορικό τμήμα, χρειάζεται επισκευές αξίας 40-50 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ