• Ναυτιλία

    Η νομική κόντρα για την επόμενη μέρα του Σκαραμαγκά και το επιχείρημα της «μη προσφοράς» της Onex

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο ΠάνοςΞενοκώστας (αριστερά), ο Θεόφιλος Πριόβολος (δεξιά)

    Ο ΠάνοςΞενοκώστας (αριστερά), ο Θεόφιλος Πριόβολος (δεξιά)


    Διαφορετική νομική ανάγνωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για το στρατιωτικό τμήμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έκαναν, η ομάδα της ειδικής διαχείρισης του ναυπηγείου, και η Pyletech Technologies του ομίλου Θεόφιλου Πριόβολου, η οποία υπέβαλε προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ.

    Ανάγνωση που καθορίζει και την επόμενη μέρα στα ναυπηγεία, αφού τουλάχιστον οι εργαζόμενοι και το ελληνικό δημόσιο (υπουργείο Οικονομικών), σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ως πιστωτές του Σκαραμαγκά, θεωρούν το τίμημα πολύ χαμηλό.

    Η πλευρά του Έλληνα εφοπλιστή θεωρεί ότι δεν επιτρέπονται κρίσεις  περί του ευλόγου ή μη του προσφερθέντος τιμήματος, αλλά μόνο έκθεση περί του αποτελέσματος του διαγωνισμού της ΕΝΑΕ. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πλευρά του Έλληνα εφοπλιστή «η Πρόσκληση Διενέργειας του Διαγωνισμού, όσο και ο Νόμος περί ειδικής διαχείρισης προβλέπουν ότι ο ειδικός διαχειριστής οφείλει απλώς να υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο έκθεση περί αναφοράς του πλειοδότη, όπως αυτός προέκυψε από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, αιτούμενος την αποδοχή αυτής».

    Επίσης, αναφέρει ότι δεν προβλέπεται, ούτε στην πρόσκληση, αλλά ούτε και στο Ν. 4307/2014, η δυνατότητα στους πιστωτές της ΕΝΑΕ ή σε άλλα πρόσωπα, να εκφράσουν άποψη σε σχέση με το προσφερθέν τίμημα ή τη σκοπιμότητα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. Οτιδήποτε άλλο παραβιάζει το νόμο, με το σκεπτικό ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι δύο, με την πρώτη της Onex να είναι στο 1 εκατ. ευρώ.

    Η διαχείριση

    Η διαχείριση όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της προβαίνει σε σύγκληση της γενικής συνέλευσης των πιστωτών προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της προσφοράς του κ. Πριόβολου.

    Το σκεπτικό είναι ότι μπορεί οι προσφορές να είναι δύο αλλά η Onex έκανε συμβολικού χαρακτήρα προσφορά και όχι  ανταγωνιστική.

    «Με δημόσια δήλωσή της η εταιρεία Onex παραδέχθηκε ότι υπέβαλλε «συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά με σκοπό όχι να πλειοδοτήσει στη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ αλλά μόνο για να διατηρήσει «το έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στην διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ειδική διαχείριση.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Γενική συνέλευση των πιστωτών συγκαλεί η διαχείριση

    Pyletech Technologies για ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Δεν επιτρέπονται κρίσεις περί του ευλόγου ή μη του προσφερθέντος τιμήματος – Παραβιάζει το νόμο

    Onex: Συμβολικού χαρακτήρα η προσφορά μας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ