• Ναυτιλία

    Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Οι ναυτικοί πληρώνουν €50 εκατ. το χρόνο και οι εφοπλιστές €30 εκατ.

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


    «Αποδεικνύεται ότι η φορολογική συνεισφορά και μεταχείριση των εφοπλιστών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα ιλιγγιώδη υπερκέρδη που αποκομίζουν από την επιχειρηματική ασυδοσία που τους έχει εξασφαλίσει το ελληνικό κράτος!». Αυτά επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, με αφορμή την υπογραφή του Νέου Συνυποσχετικού και προσθέτει:

    «Υπογραμμίζουμε ότι για το έτος 2018 η φορολογική συμμετοχή των Ελλήνων Ναυτεργατών ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η φορολογία τους έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί τους και τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένοι στην ποντοπόρο Ναυτιλία από το 2010 και το βιοτικό τους επίπεδο έχει διολισθήσει πάνω από 25% αυτά τα χρόνια παίρνοντας υπόψιν την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια σε ενέργεια – καύσιμα – βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

    Οι Ναυτεργάτες της ποντοπόρου Ναυτιλίας φέρνουν το 100% του εισοδήματος στην Ελλάδα σε αντίθεση με τους εφοπλιστές και αποτελούν τον κορμό του Ναυτιλιακού συναλλάγματος που εισρέει στη χώρα μας.

    Αυτή είναι η συνεισφορά των Ελλήνων Ναυτεργατών, αυτά είναι τα ψίχουλα που συνεισφέρουν οι μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές!

    Η αξία της αρμάδα τους αγγίζει τα 110 δις δολάρια, μόνο φέτος έχουν επενδύσει σε αγορά νέων πλοίων περί τα 8,5 δις δολάρια και τα κέρδη τους εν μέσω πολέμου και οικονομικής ενεργειακής κρίσης έχουν εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

    Απαιτούμε να πληρώσουν επιτέλους με βάση τα τερατώδη κέρδη τους, να καταργηθούν όλα τα προνόμια που είναι θεσμικά κατοχυρωμένα και τους εξασφαλίζουν φορολογική και επιχειρηματική ασυδοσία!».

    Διαβάστε επίσης:

    Performance Shipping (Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Πήρε το δάνειο 37,4 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Πειραιώς

    Diligent Holdings: Προχώρησε στην πώληση του Supramax “M/V EPIC” έναντι 18 εκατ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ