• Ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Διατηρούμε πάντα έναν σύγχρονο και υψηλής ποιότητας στόλο

    Νίκος Τσάκος- ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος


    Ο Δρ Νικόλαος Π. Τσάκος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation έλαβε το βραβείο Tanker of the Year στην 20η εκδήλωση της Lloyd’s List Greek Shipping στην Αθήνα.

    Στην εκδήλωση, επαγγελματίες του κλάδου και εξέχοντες κυβερνητικοί αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την εξαιρετική επίδοση της εταιρείας TEN και τη σημαντική συμβολή της στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Το ειδικό βραβείο, «Tanker Company of the Year» αποτελεί αναγνώριση της μακροζωίας και της εξαιρετικής διαχείρισης της TEN στους κύκλους της αγοράς, που τονίζεται από το αδιάκοπο ρεκόρ διανομής μερισμάτων και τις επενδύσεις της σε πλοία νέας τεχνολογίας.

    Αυτή είναι η τρίτη αναγνώριση της TEN σε αυτά τα βραβεία όλα αυτά τα χρόνια – η πρώτη το 2006, και πάλι ως Tanker Company of the Year ενώ η δεύτερη, το 2016, σε αναγνώριση της ηγετικής αξίας του Δρ. Τσάκου ως Προέδρου της Intertanko και επικεφαλής της TEN, όπου βραβεύτηκε με το βραβείο Tanker Shipping & Trade Industry Leader.

    Ο Δρ Νικόλαος Π. Τσάκος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, για την βράβευση αυτή, σχολίασε:

    “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτήν την αναγνώριση. Αυτό το ειδικό βραβείο, που συμπίπτει με την 30η επέτειο του TEN, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας να διατηρούμε πάντα έναν σύγχρονο και υψηλής ποιότητας στόλο και να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και άλλες ανησυχίες για την ενέργεια blue chip. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ναυτικούς μας και να ευχαριστήσω τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους υποστηρικτές μας για τις χρήσιμες συνεισφορές τους στην ΤΕΝ”

    Η ΤΕΝ, που ιδρύθηκε το 1993 και γιορτάζει φέτος 30 χρόνια ως εισηγμένη εταιρεία, είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες δημόσιες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της ΤΕΝ αποτελείται επί του παρόντος από 68 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένων δύο πλοίων aframax με κινητήρα LNG διπλού καυσίμου, δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς DP2, δύο πλοία suezmax εξοπλισμένα με scrubber και δύο δεξαμενόπλοια προϊόντων MR με scrubber, που αποτελούν ένα μείγμα αργού δεξαμενόπλοια, δεξαμενόπλοια προϊόντων και πλοία μεταφοράς LNG, συνολικής χωρητικότητας 8,4 εκατομμυρίων dwt.

    Διαβάστε επίσης

    Τιμήθηκε ο Νίκος Π. Τσάκος ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς»

    Ο Όλιβερ, ο Πίνατ και το τέρας της διπλανής πόρτας



    ΣΧΟΛΙΑ