• Business

    Το «δόγμα» του Γιάννη Μασούτη για τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

    • Άννα Διανά
    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, πρόεδρος ΚΕΕΕ, ΕΒΕΘ


    Άλλο ένα «όπλο» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα που παραμένει σε υψηλά επίπεδα (9% τον Νοέμβριο, ΕΛΣΤΑΤ), ετοιμάζεται να βγάλει από τη… φαρέτρα η Κυβέρνηση.

    Η μεταρρύθμιση στις εμπορικές πρακτικές που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες στο επίκεντρο, είναι το επόμενο βήμα, στην προσπάθεια μείωσης των τιμών στο ράφι.

    Και ήδη τρέχει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, η «Μόνιμη Μείωση Τιμής» με την προσδοκία οι μειωμένες κατά τουλάχιστον 5% τιμές των 1.286 προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία να καταγραφούν από την ΕΛΣΤΑΤ τον Δεκέμβριο και το «καλάθι του νοικοκυριού» που παρατάθηκε μέχρι τον Ιούνιο 2024.

    «Εμείς στηρίζουμε»

    «Ό,τι κρίνει το υπουργείο, εμείς το στηρίζουμε» ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δ. Μασούτης, κ. Γιάννης Μασούτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος στη Γλυφάδα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση σε σχετικό ερώτημα για την πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής».

    «Ό,τι θέλει και κρίνει η Κυβέρνηση ότι είναι καλύτερο για τον καταναλωτή» απάντησε.

    Ωστόσο στο θέμα των προσφορών και των εκπτώσεων ο κ. Μασούτης δεν έχει την ίδια άποψη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ πιστεύω ότι οι προσφορές δεν πρέπει να διαφοροποιηθούν».

    Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συζητά το θέμα των προσφορών και εκπτώσεων με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ), χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το πλαίσιο της μεταρρύθμισης των εμπορικών πρακτικών αλλά και η επίσημη θέση της ΕΣΕ.

    Σε ό,τι αφορά το νέο Grand Μασούτης στη Γλυφάδα επί της οδού Βουλιαγμένης 79 στη Γλυφάδα, που εγκαινιάστηκε χθες είναι το 14Ο του δικτύου Grand και το πρώτο στην Αττική.

    Επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ

    Μια επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ σε έναν χώρο 2.000 τ.μ. σε δύο επίπεδα, απασχολεί 83 άτομα προσωπικό, διαθέτει 8 ταμεία και άνετο χώρο στάθμευσης με 200 θέσεις πάρκινγκ, καθώς και 14 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Η στρατηγικής της Μασούτης για την επέκτασή της εστιάζει πλέον στις μεγάλες σάλες αλλά όχι σε μεγέθη που ξεπερνούν τα 2.000-2.500 τ.μ.
    «Πιστεύουμε ότι η βέλτιστη εμπειρία αγορών είναι σε αυτά τα μεγέθη γιατί μπορείς να βάλεις την ποικιλία, μπορείς να βάλεις ότι χρειαστεί από προσφορές εμπορικά αλλά και ο καταναλωτής δεν χάνεται» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της Δ. Μασούτης Θόδωρος Γεροστεργιούδης.

    Τα επόμενα Grand Μασούτης και τα οικιστικά πρότζεκτ

    Το επόμενο Grand Μασούτης στην Αττική θα είναι στις Τρεις Γέφυρες όπου σε ιδιόκτητο οικόπεδο θα γίνει το κατάστημα στο ίδιο μέγεθος και θα εξελιχθεί παράλληλα και το οικιστικό project με την ανέγερση 110 διαμερισμάτων. Οι εργασίες για το κατάστημα ήδη έχουν ξεκινήσει, με την προοπτική να ανοίξει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ενώ για την ανέγερση των διαμερισμάτων η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με developers χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει.
    Στην Αττική επίσης δρομολογούνται άλλες δύο μεγάλες αίθουσες, μια στα Βόρεια προάστια και μια πιο κεντρικά ενώ σε μία από τις δύο περιοχές θα αναπτυχθεί και το οικιστικό project.

    Με 16% τρέχουν οι πωλήσεις το 2023

    Η εταιρεία εστιάζει το ενδιαφέρον της και στην Πελοπόννησο, όπου στην Πάτρα, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει άλλο ένα κατάστημα. Η επέκταση όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη έχει σχεδιαστεί με οργανική ανάπτυξη χωρίς να αποκλείονται οι εξαγορές.

    Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις φέτος ο κ. Μασούτης εκτιμά ότι η χρονιά θα κλείσει με αύξηση πωλήσεων 16% και ελαφρά βελτιωμένη κερδοφορία σε σχέση με πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης

    Γιάννης Μασούτης (ΚΕΕΕ): Να ληφθούν υπόψιν στο φορολογικό νομοσχέδιο και οι επαγγελματίες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

    Μασούτης: Η συνεργασία των επιμελητηρίων με την αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιχειρηματικού κλίματος

    Μασούτης: Η αύξηση των εξαγωγών τροφίμων ενισχύει συνολικά τις εξαγωγές



    ΣΧΟΛΙΑ