• Ναυτιλία

    Νικόλας Μουνδρέας: Αγόρασε 1+2 πλοία και έφτασε τα 27 πλοία

    Νίκος Μουνδρέας, εφοπλιστής

    Νίκος Μουνδρέας, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή εταιρεία NGM Energy, του Νικόλα Μουνδρέα αγόρασε ένα μεταχειρισμένο πλοίο capesize, ηλικίας 13 ετών, από την εταιρεία Unisea Shipping, του Αδαμάντιου Λαιμού.

    Το πλοίο που αγοράστηκε είναι το Coronet, χωρητικότητας 182.700 dwt, που ναυπηγήθηκε το 2011 και μετονομάστηκε σε NGM Bond.

    Το πλοίο Coronet που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Kawasaki HI Sakaide, σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους κόστισε στους νέους του ιδιοκτήτες 27 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή δύο εκατομμύρια παραπάνω από το καθαρό κέρδος που είχε ο Νικόλας Μουνδρέας από την πρόσφατη πώληση ενός δεξαμενόπλοιου.

    Η εταιρεία Unisea, λέγεται ότι απέκτησε το πλοίο τον Δεκέμβριο του 2018 για περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία του Νικόλα Μουνδρέα εξαγόρασε δύο πλοία, χωρητικότητας 179.500 dwt το καθένα, της Unisea, Glory και Honor, κατασκευής 2011, τα οποία μετονομάστηκαν σε NGM Glory και NGM Honor.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία NGM Energy, του Νικόλα Μουνδρέα, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές,  πούλησε το πλοίο Bella Ciao.

    Το πλοίο, τύπου suezmax, έχει χωρητικότητα 157.000 dwt, φέρεται ότι πωλήθηκε για 86 εκατομμύρια δολάρια, με κέρδος 25 εκατ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι ο στόλος της NGM Energy περιλαμβάνει 27 πλοία, ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων και bulkers, αξίας 632 εκατομμυρίων δολαρίων με μέση ηλικία τα 14 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Νίκος Τσάκος αγόρασε 5 δεξαμενόπλοια και παραλαμβάνει 2 νεότευκτα

    Γιώργος Προκοπίου: Ναυπηγεί 30 νεότευκτα πλοία αξίας 2 δισ. δολαρίων

    Γιάννης Σαραντίτης: Ο ναυτοδικηγόρος και δεινός τενίστας που έγινε εφοπλιστής και επενδυτής ακινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ