• Ναυτιλία

    Ο Νίκος Τσάκος αγόρασε 5 δεξαμενόπλοια και παραλαμβάνει 2 νεότευκτα

    Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος - TEN

    Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος


    Ο ναυτιλιακός όμιλος Τσάκου, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, αγόρασε πέντε δεξαμενόπλοια από «δεύτερο χέρι», παρέλαβε πριν λίγες ημέρες, το νεότευκτο Chios DF, ενώ στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραλάβει και δεύτερο νεότευκτο πλοίο, το δεξαμενόπλοιο Ithaki DF, από ναυπηγείο της Νότιας Κορέας.

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι πούλησε το δεξαμενόπλοιο Eurochampion με σημαντικό κέρδος.

    Υπενθυμίζεται ότι το Chios DF ύψωσε την ελληνική σημαία και νηολογήθηκε στο Λιμεναρχείο Χίου.

    Επισημαίνεται ότι η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία ΤΕΝ, που διευθύνει ο Νίκος Π. Τσάκος, κατέγραψε κέρδη τα οποία ήταν αυξημένα κατά 160%, στο 9μηνο του 2023.

    Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 272 εκατ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 8,19 δολάρια ανά μετοχή.

    Η ΤΕΝ έδωσε μέρισμα στις κοινές μετοχές ύψους ενός δολαρίου ανά μετοχή που θα διανεμηθεί για το έτος 2023. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 800 εκατ. δολάρια έδωσε σε μερίσματα για τις προνομιούχες και τις κοινές μετοχές από την εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.

    Στο 9μηνο, επιπλέον:

    Δόθηκαν 108,3 εκατ. δολάρια σε εξαγορές προνομιούχων μετοχών στην ονομαστική τους αξία το τρίτο τρίμηνο του 2023, που απέφεραν πάνω από 9 δολάρια εκατ. ευρώ σε ετήσια εξοικονόμηση κουπονιών

    Δύο δεξαμενόπλοια aframax με κινητήρα Green LNG από μια σειρά τεσσάρων παραδόθηκαν και ξεκίνησαν μακροχρόνια απασχόληση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα οκτώ νεότευκτων πλοίων είναι σε εξέλιξη

    Επίσης, 26 νέες ναυλώσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 1,4 δισ. δολάρια να διαμορφωθεί το ελάχιστο ποσό εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο εσόδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Έχουμε εξασφαλίσει σταθερά έσοδα και μέρισμα για τους μετόχους μας

    Σήλια Κριθαριώτη-Νίκος Τσάκος: Για σκι στο Γκστάαντ και το διαμαντένιο δαχτυλίδι των πολλών καρατίων

    Στο Eurogroup ο Κωστής Χατζηδάκης – Στο επίκεντρο οι τιμές ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ