• Ναυτιλία

    Νέο ανταγωνιστή αποκτά ο Πειραιάς στην Νταμιέτα της Αιγύπτου – Επένδυση της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd


    Ο νέος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί στη Νταμιέτα της Αιγύπτου και θα είναι πλήρως λειτουργικός έως το 2024 και σίγουρα θα επηρεάσει σίγουρα τη κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.

    Όπως έγινε γνωστό, η Contship και η Hapag-Lloyd ενισχύουν τη συμφωνία για την Ανατολική Μεσόγειο.

    Η “Damietta Alliance Container Terminal SAE”, μια κοινοπραξία που αποτελείται από τους Hapag-Lloyd Damietta GmbH (39%), Eurogate Damietta GmbH (29,5%) και Contship Damietta Srl (29,5%) θα κατασκευάσει ένα νέο τερματικό σταθμό στο λιμάνι της Damietta στην Αίγυπτο.

    «Η Κοινοπραξία θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί το νέο «Terminal 2» στο λιμάνι», εξηγεί η Contship σε ανακοίνωση της.

    Δύο άλλοι εταίροι, η Middle East Logistics & Consultants Group και η Ship & CREW Egypt SAE, εισέρχονται στην εταιρεία με συμβολικό μερίδιο 1%.

    Ο νέος τερματικός σταθμός 2 του λιμανιού της Damietta αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2024. Θα έχει επιχειρησιακή χωρητικότητα 3,3 εκατομμύρια TEU και θα είναι ο στρατηγικός κόμβος μεταφόρτωσης της Hapag-Lloyd στην Ανατολική Μεσόγειο.

    «Με τον νέο τερματικό σταθμό Hapag-Lloyd θα βελτιώσει σημαντικά τις εργασίες μεταφόρτωσης στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου και την πρόσβαση στο τοπικό αιγυπτιακό εμπόριο», εξήγησε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

    Διαβάστε επίσης:

    Η MSC οργανώνει εκδρομές με ποδήλατο για τους επιβάτες κρουαζιέρας

    Τιμήθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος – Θα δοθεί σε σχολική μονάδα το όνομα του



    ΣΧΟΛΙΑ