• Ναυτιλία

    Τιμήθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος- Θα δοθεί σε σχολική μονάδα το όνομά του

    Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

    Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος


    Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε σε μια πανηγυρική εκδήλωση που έγινε με αφορμή τη συζήτηση για τη ναυτική εκπαίδευση τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, για την προσφορά του στη ναυτιλία, στη ναυτική εκπαίδευση και στο γεγονός ότι συνέβαλε να μετατραπεί το Π. Φάληρο σε ναυτιλιακό κέντρο.

    Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν στον Παναγιώτη Τσάκο ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, και η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

    Επίσης, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το όνομα του εφοπλιστή σε σχολική μονάδα.

    Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η δημιουργία του ιδιωτικού Λυκείου στη Χίο, που από την νέα σχολική χρονιά θα είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο που δεν θα εισπράττει δίδακτρα, στοχεύει στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

    Τιμήθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος
    Τιμήθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

    «Εγώ, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτό που έκαναν οι συμπατριώτες μου εφοπλιστές στη Χίο», είπε και πρόσθεσε: «Ξεκίνησα στο δημοτικό σχολείο που έχτισε ο Ιωάννης Κ. Καρράς και στο Γυμνάσιο φοίτησα στο Λιβανούδειο σχολείο, που έχτισε ο Σταύρος Λιβανός».

    Πάντως, ο Π. Τσάκος είπε ότι «κάτι δεν κάνουμε καλά στη ναυτική εκπαίδευση» και τόνισε: «δεν είναι δυνατόν να επιδοτούνται οι σπουδές για τις τρίχες, για τα νύχια και να μην επιδοτούνται οι σπουδές για το ναυτικό επάγγελμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Πλούτος ιδεών για τη ναυτιλία του μέλλοντος στο συνέδριο της Capital Link

    Πώς ο Γιώργος Προκοπίου κάνει τη Γερμανία «περισσότερο ανεξάρτητη» από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ