• Ναυτιλία

    Η MSC οργανώνει εκδρομές με ποδήλατο για τους επιβάτες κρουαζιέρας

    MSC Cruises

    MSC Cruises


    Η MSC πρωτοπορεί και διοργανώνει για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων της και εκδρομές με ποδήλατο. Ειδικότερα γνωστοποίησε ότι οι «βιώσιμες ποδηλατοβόλτες» θα γίνονται στη Γένοβα, στη Civitavecchia, στη Νάπολη, στο Παλέρμο και στη Μεσίνα. Τα οικολογικά προγράμματα ενσωματώνονται στα δρομολόγια κρουαζιέρας, που γίνονται όλο και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όλες οι δραστηριότητες πρέπει να είναι «πράσινες» και επίσης οι κρουαζιέρες είναι επιτακτική ανάγκη να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτό το νέο δόγμα λαμβάνει υπόψη του, το νέο πρόγραμμα εκδρομών στην ξηρά της ναυτιλιακής εταιρείας MSC Cruises για το καλοκαίρι του 2022, το οποίο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στη στήριξη δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον.

    Για τον σκοπό αυτό, η χρήση ηλεκτρικών και υβριδικών λεωφορείων έχει αυξηθεί για τη μεταφορά επισκεπτών από λιμάνια σε μέρη σημαντικού τουριστικού ενδιαφέροντος στη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία, ενώ η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών στις οποίες διοργανώνει η MSC το πρόγραμμα plus eco – βιώσιμες περιηγήσεις με ποδήλατο, σε πέντε πόλεις: στη Γένοβα, στη Civitavecchia, στη Νάπολη, στο Παλέρμο και στη Μεσσήνη.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ποδηλατικές εκδρομές που διοργανώνει η MSC Cruises είναι 150 σε 21 χώρες και σύντομα θα είναι διαθέσιμες και άλλες χερσαίες διαδρομές εμπνευσμένες από την ίδια φιλοσοφία. Άλλες φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες που προτείνονται περιλαμβάνουν διαδρομές πεζοπορίας και καγιάκ . Επιπλέον, η εταιρεία ασκεί δραστηριότητες άμεσης βοήθειας στο περιβάλλον, μέσω της προστασίας των οικοτόπων και των ειδών. Παράλληλα, η MSC Cruises δεσμεύεται να παρέχει στους τουριστικούς πράκτορες εκπαίδευση στον βιώσιμο και πράσινο τουρισμό.

    Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες περιλαμβάνουν: φύτευση δέντρων για την αποκατάσταση καμένων δασών στο ελληνικό νησί της Ρόδου, συλλογή πλαστικών απορριμμάτων από τις παραλίες της Αδριατικής Θάλασσας, περιηγήσεις στη φύση στις Μπαχάμες, κατασκευή οικολογικών συστημάτων στο Ελσίνκι, αστική γεωργία και μελισσοκομία στο Ρότερνταμ, βιολογική καλλιέργεια ταράτσας στην Κοπεγχάγη και καθαρισμός πέτρας στη Σκωτία.

    Ανάμεσα στα πολλά προγράμματα επισκέψεων, στην Ιταλία υπάρχουν δύο ιδιαίτερα σημαντικά για όσους αναζητούν επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Εξερεύνηση του του κρατήρα Αστρόνι

    Είναι ένα φυσικό καταφύγιο που εκτείνεται από τα δυτικά σύνορα της Νάπολης μέχρι τον δήμο Pozzuoli. Βρίσκεται στο ηφαίστειο Campi Flegrei, διάσημο στη ρωμαϊκή εποχή για τις ιαματικές πηγές του, η caldera degli Astroni σχηματίστηκε με την κατάρρευση ενός ηφαιστείου που έχει σβήσει εδώ και 3700 χρόνια. Κατεβαίνοντας στα βάθη του, μπαίνεις σε πολύ πυκνά καλοδιατηρημένα δάση, με τρεις λίμνες στη βάση του που χρονολογούνται από την αρχή του και βρίσκονται μόλις 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μεγαλύτερο, το Lago Grande, τροφοδοτείται από μια υπόγεια πηγή, ενώ το πολύ μικρότερο Cofaniello Piccolo και Cofaniello Grande τροφοδοτείται από τη βροχή.

    Μια εκδρομή για να ανακαλύψετε το δάσος του Monte Arcosu, τη μεγαλύτερη περιοχή θάμνων στη Μεσόγειο. Η περιοχή είναι ένα ιδιωτικό θεματικό πάρκο παιχνιδιών που αγοράστηκε από το WWF με οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χάρη στη βοήθεια και τις εξηγήσεις των οδηγών της φύσης, θα είναι δυνατό να ανακαλύψετε τα διάφορα είδη μεσογειακής χλωρίδας και πανίδας και να εντοπίσετε ζαρκάδια και άλλα είδη που ζουν στα ξέφωτα του δάσους. Μια εκδρομή σε μονοπάτια μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων με σεβασμό στο πλούσιο αμόλυντο περιβάλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Η MSC ξεκίνησε σήμερα κρουαζιέρες στο Αιγαίο με το πολυτελές Lirica – Συνδυασμός κρουαζιέρας και 2ήμερης διανυκτέρευσης στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ