• Ναυτιλία

    Ν. Λεβεντάκης: Η Grecomar πούλησε παλιό πλοίο της σε πολύ καλή τιμή

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Στην πώληση ενός παλιού πλοίου της σε καλή τιμή προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή Grecomar, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Λεβεντάκη.

    Πρόκειται για το πλοίο Mare Forum (χωρητικότητας 46.700 dwt, κατασκευής 2000), το οποίο πωλήθηκε έναντι 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με διάφορες ναυτιλιακές πηγές. Σύμφωνα με το VesselsValue, η αξία του Mare Forum ανέρχεται στα 5,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το πλοίο πρόκειται να περάσει από ειδική επιθεώρηση το καλοκαίρι του 2020, επομένως η τιμή θεωρείται πολύ καλή.

    Η ταυτότητα των νέων ιδιοκτητών του πλοίου, στο οποίο είχε μπει πωλητήριο από τον Μάρτιο, δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως εκτιμάται ότι είναι από την Ινδονησία, όπου εμφανίζεται να βρίσκεται πλέον το Mare Forum.

    Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που πωλεί η Grecomar από το 2016. Είχαν προηγηθεί το Atlas Explorer (χωρητικότητας 45.600 dwt, κατασκευής 1995, μετονομάστηκε σε Alby Melody) τον Ιούνιο του 2016 κι το Orion Express (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 1998) στα τέλη του 2017.

    Η στρατηγική της εταιρείας, σύμφωνα με το TradeWinds, φαίνεται να επικεντρώνεται στα νεότερα πλοία της, τα οποία παρέλαβε από το 2011 ως το 2016. Πρόκειται για τρία ultramaxes από τα κινεζικά ναυπηγεία Taizhou Kouan Shipbuilding και δύο handysizes από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Dae Sun Shipbuilding & Engineering.

    Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία παρουσιάζεται ως «τυπικό παράδειγμα μίας συντηρητικής οικογενειακής ναυτιλιακής». Η ιστορία της ξεκίνησε το 1959 με πρακτορεία και ναυλομεσιτικές δραστηριότητες, και αργότερα επεκτάθηκε στη διαχείριση και την ιδιοκτησία πλοίων. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχει εμπλακεί σε περισσότερες από 50 συμφωνίες στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων.



    ΣΧΟΛΙΑ