• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε ένα από τα τέσσερα πλοία της

    • Δανάη Στρατή

    Το χωρητικότητας 52,000-dwt πλοίο Aghia Skepi (κατασκευής 2002)


    Στην πώληση ενός εκ των τεσσάρων φορτηγών πλοίων του στόλου της προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Anbros Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελάκη.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία πούλησε το χωρητικότητας 52,000 dwt πλοίο supramax Aghia Skepi, κατασκευής 2002 σε Κινέζους αγοραστές, έναντι 6 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι η τιμή πώλησης ήταν υψηλότερη και έφτασε τα 7 εκατ. δολάρια.

    Η κίνηση  της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε αγορά πλοίου τα τελευταία πέντε χρόνια. Η προηγούμενη καταγεγραμμένη κίνηση της ήταν το 2014, όταν εξαγόρασε από την Cido Shipping το χωρητικότητας 76,498 dwt πλοίο Gorgoypikoos, κατασκευής 2005.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει το tradewinds, η Anbros Maritime συνηθίζει να διαφοροποιεί τη στρατηγική της ανάλογα με την τάση της ναυτιλιακής αγοράς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Άλλωστε, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων κατά την 85χρονη πορεία της στη ναυτιλιακή αγορά. Το 2017, πούλησε και το τελευταίο πλοίο της κατασκευής προ του 2000, το χωρητικότητας 28,500-dwt Aghia Marina, κατασκευής 1994.

    Η εταιρεία είχε εξαγοράσει το πλοίο Aghia Skepi (προηγούμενη ονομασία Vega Eternity) το 2012 από την Marubeni Corp έναντι 16,5 εκατ. δολαρίων.

    Η Anbros Maritime δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου. Ιδρύθηκε το 1934 στη Σητεία από τους αδελφούς Γιώργο και Νικόλαο Αγγελάκη, ενώ τα ηνία της έχει πλέον αναλάβει η τρίτη γενιά, ο Γιώργος και ο Διαμαντής Αγγελάκης.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ