ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Aegean Tugs Shipping Company, θυγατρική της ΑΡΓΩ Α.Ε., των Μιχάλη και Γιάννη Ψαρομπά, υπέγραψε σύμβαση με τον ναυπηγικό όμιλο Damen Shipyards Group για την απόκτηση ενός υπερσύγχρονου ρυμουλκού τύπου ASD Tug 2811, το οποίο θα παραδοθεί στην Κάλυμνο το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Η συμφωνία αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της Aegean Tugs, καθώς το νέο σκάφος τελευταίας γενιάς αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες του στόλου της στις υπηρεσίες ρυμούλκησης και θαλάσσιας υποστήριξης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Το ASD Tug 2811 συγκαταλέγεται στα πλέον σύγχρονα ρυμουλκά της κατηγορίας του, δεδομένου ότι διαθέτει μήκος 28,57 μέτρα, πλάτος 11,43 μέτρα και ελκτική δύναμη 60 τόνων, συνδυάζει υψηλή ισχύ, εξαιρετική ευελιξία και κορυφαίες επιδόσεις, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των σύγχρονων λιμενικών επιχειρήσεων.
Επισημαίνεται ότι πριν από την παράδοση, το ρυμουλκό θα προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις της ελληνικής εταιρείας, με την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης FiFi 1, βαρούλκου ρυμούλκησης και επιπλέον εξοπλισμού που προβλέπεται από το ελληνικό νηολόγιο.
Ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΓΩ Α.Ε., Μιχάλης Ψαρομπάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης για το μέλλον της εταιρείας και πρόσθεσε:
“Το ASD Tug 2811 είναι γνωστό στην αγορά για την ισχύ του, την περιβαλλοντική συμμόρφωση και τον εξαιρετικό χειρισμό του. Αυτό το ρυμουλκό επόμενης γενιάς θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων ρυμούλκησης και θαλάσσιας υποστήριξης. Ανυπομονούμε να δούμε αυτό το ισχυρό εργαλείο να εντάσσεται στον στόλο μας και να εξυπηρετεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την Ελλάδα και ολόκληρη τη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά”.
Διαβάστε επίσης
Carnival Cruise Line: Για πρώτη φορά γυναίκα – καπετάνιος σε ένα από τα πλοία της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μύκονος: Ολοκληρώθηκαν τα λιμενικά έργα για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων στο νέο λιμάνι
- OTE: Αγόρασε 247.547 ίδιες μετοχές αξίας 4,95 εκατ. ευρώ
- Ποιοι είναι οι Τσέχοι δισεκατομμυριούχοι που κυριαρχούν στα μεγαλύτερα deals της Ευρώπης
- Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Ακυρώθηκε πτήση προς Γερμανία μετά από πρόσκρουση πτηνού στον κινητήρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.