• Ναυτιλία

    Δ. Βερνίκος: H Vernicos Tugs & Salvage υποδέχθηκε το Cosco Taurus

    Ο εφοπλιστής Δημήτρης Βερνίκος, στη γέφυρα του tug, δίπλα ακριβώς από το giga containership Cosco Shipping Taurus


    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε, χθες, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει υποδεχθεί ποτέ το λιμάνι. Πρόκειται για το μήκους 400 μέτρων, νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «China Cosco Taurus».

    Το «China Cosco Taurus», με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδών (teu), όπως και το «αδελφό» «China Cosco Aries», είναι ένα από τα Giga Carriers, όπως αποκαλούνται τα κολοσσιαία αυτά πλοία άνω των 18.000 teu, που υπηρετούν τον νέο «θαλάσσιο» Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη.

    Φυσικά η Vernicos Tugs & Salvage δεν μπορούσε να λείπει από την «γιορτή» της άφιξης του μεγαλύτερου containership που έχει υποδεχθεί ποτέ ο Πειραιάς.

    Με την βοήθεια των ρυμουλκών της Vernicos – Aegean Tugs η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά τη συγκεκριμένη επιχείρηση πρόσδεσης, το giga containership προσόρμισε, στο παρθενικό του ταξίδι, στο δυτικό μέτωπο της προβλήτας ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), στο πλαίσιο των τακτικών δρομολογίων που θα πραγματοποιεί από εδώ και στο εξής με αφετηρία την Κίνα και προορισμό το Ρότερνταμ.

    Το mononews.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν το πλοίο μέσα από τα tugs που ανήκουν στο στόλο του κ. Δημήτρη Βερνίκου και σας τις παρουσιάζει.

    Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τα ρυμουλκά  Alexander 3 και Alexander 5 της Vernicos Tugs & Salvage, τα οποία έλαβαν μέρος στην επιχείρηση:

    Υπενθυμίζεται πως ο στόλος της  Vernicos Tugs & Salvage αποτελείται από 19 ρυμουλκά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημ. Βερνίκος: Επέκταση σε όλη την Ελλάδα μέσω της συνεργασίας Aegean Tugs – Σπανόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Βερνίκος: Ρυμουλκά της Vernicos Τugs και της Aegean σώζουν την κατάσταση στη Δραπετσώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Βερνίκος: Νέο ρυμουλκό για την Vernicos Tugs & Salvage



    ΣΧΟΛΙΑ