• Ναυτιλία

    Κώστας Δελαπόρτας: Νέο πλοίο παρέλαβε η Meadway Shipping  – Ναυπηγεί 7 πλοία

    Κώστα Δελαπόρτας, επικεφαλής Meadway Shipping & Trading

    Κώστα Δελαπόρτας, επικεφαλής Meadway Shipping & Trading


    To πλοίο Μ/V Contessa προσέθεσε στον στόλο της, η Meadway Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα,το οποίο είναι bulk carrier, συνολικής χωρητικότητας 81.383 dwt και έχει ναυπηγηθεί το 2013 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding.

    Ο Κώστας Δελαπόρτας, είναι ιδρυτής της Meadway Shipping and Trading, η οποία σήμερα έχει ένα στόλο με 11 φορτηγά πλοία και ναυπηγεί 7 ακόμη, ενώ διαχειρίζεται και άλλα 14 ναυλωμένα πλοία. Τα τέσσερα πλοία τα κατασκευάζει στο ναυπηγείο Namura Shipbuilding. Τα πλοία αυτά είναι χωρητικότητας 40.050 dwt το καθένα και θα παραληφθούν το έτος 2024.

    Τα άλλα τρία πλοία, χωρητικότητας 63.300 dwt, το καθένα, ναυπηγούνται στο ναυπηγείο Tsuneishi Shipbuilding και έχουν σχεδιαστεί να παραδοθούν το 2025 και 2026.

    Στις 4 Μαίου ο Κώστας Δελαπόρτας γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση του έβδομου νεότευκτου ενός πλοίου, ultramax, με το ιαπωνικό ναυπηγείο Tsuneishi Shipbuilding Co Ltd., το οποίο θα παραληφθεί το 2026 και δήλωσε ενθουσιασμένος για το νέο συμβόλαιο, ενώ πρόσθεσε:

    “Η Meadway Shipping and Trading παραμένει αφοσιωμένη στην επέκταση του στόλου της με υψηλών προδιαγραφών και φιλικά προς το περιβάλλον νεότευκτα κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία”.

    Ο Κώστας Δελαπόρτας, υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία του έχει αναπτύξει άριστη σχέση με την ιαπωνική αγορά και έχει καταφέρει να ανανεώσει τον στόλο της και επιπλέον έχει δημιουργήσει με επιτυχία, εκτός του γραφείου των Αθηνών, δύο γραφεία λειτουργίας στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι, τα οποία επιτρέπουν στην εταιρεία να έχει άμεση πρόσβαση σε φορτία και χωρητικότητα.

    Γενάρχης της ναυτιλιακής πορείας είναι ο Διονύσιος Δελαπόρτας, ο οποίος γεννήθηκε το 1948 και πέθανε το 2019. Ο Διονύσης Δελαπόρτας, μεγάλωσε στις ελληνικές παροικίες της Αιγύπτου και του Σουδάν, όπου γνώρισε την ακμή μιας κοσμοπολίτικης κουλτούρας, που του έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια να ασχοληθεί το 1973 σε ηλικία 25 ετών με τις υπηρεσίες στη ναυτιλία και το 1988, σε ηλικία 40 ετών να κατορθώσει να ιδρύσει τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία, την Meadway.

    Από το 1988, η εταιρεία του Διονύση Δελαπόρτα, Meadway «έχτισε τη φήμη της ως εμπειρογνώμονας στη ναύλωση και τη διαχείριση πλοίων, ενώ πρόσθεσε πολλά νέα ναυπηγεία στον συνεχώς αυξανόμενο στόλο της».

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Δελαπόρτας: Νέα παραγγελία από την Meadway Shipping & Trading – Επτά τα υπό κατασκευή bulkers της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ