ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Meadway Shipping του Κώστα Δελαπόρτα αγόρασε το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Nord Amazon, το οποίο έχει πλέον μετονομαστεί σε «Utopia».
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2020 στα ναυπηγεία Oshima και είναι χωρητικότητας 64.499 dwt.
Η εταιρεία Meadway Shipping, με ανακοίνωση της ευχαρίστησε τα στελέχη της για την αφοσίωση και τις ακούραστες προσπάθειές τους σε όλη τη διαδικασία εξαγοράς, τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και τους εκπροσώπους τους, για τον επαγγελματισμό και τη συνεργασία τους, καθώς και τους οικονομικούς και νομικούς συνεργάτες της εταιρείας, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης αυτής της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι εντός Μαΐου η Meadway απόκτησε και τα πλοία M/V Defender και M/V Contessa.
Επισημαίνεται ότι πριν λίγες ημέρες, η Meadway Shipping υπέγραψε συμφωνία για την ναυπήγηση ενός άλλου πλοίου, στο ναυπηγείο Oshima, χωρητικότητας 42.300 dwt., το οποίο θα παραδοθεί το 2026.
Η εταιρεία ναυπηγεί εννέα πλοία που έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2026.
Διαβάστε επίσης:
Μειώθηκε κατά 32 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία
Attica Group: Σχεδιάζονται επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για σύγχρονα πλοία
Θάνος Λιάγκος (ΟΛΘ): Ολοκληρώσαμε επενδύσεις 67 εκατ. ευρώ – 41,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα το 6μηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Porsche: Ο πρώην επικεφαλής της McLaren Automotive, Michael Leiters, νέος CEO του ομίλου
- Τουρκία: Δηλώσεις Βάντεφουλ και Φιντάν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα
- Ευρωαγορές: Απώλειες -1,76% για τον DAX έφερε το γενικευμένο τραπεζικό sold out
- ΗΠΑ: Το shutdown βγάζει σε αναστολή το 80% του προσωπικού που διαχειρίζεται τα πυρηνικά όπλα της χώρας
