• Ναυτιλία

    Οικογένεια Μαρτίνου: 10 εκατ. ευρώ η δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» στο Ασκληπιείο – Διαχειρίζονται 256 πλοία!

    Στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής Γ.Ν Ασκληπιείο Βούλας Ανδρέας Πλεμμένος, ο αν. διοικητής Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταύρου Αντώνης Αυγερινός και εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών η Αθηνά και η Ιωάννα Μαρτίνου.

    Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής Γ.Ν Ασκληπιείο Βούλας Ανδρέας Πλεμμένος, ο αν. διοικητής Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταύρου Αντώνης Αυγερινός και εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών η Αθηνά και η Ιωάννα Μαρτίνου.


    H Θεμελίωση του νέου κτιρίου 115 νοσηλευτικών κλινών στο Ασκληπιείο Βούλας είναι δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και του Ιδρύματος ΑΜΚΕ.

    Το έργο προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ αφορά την κατασκευή και τον εξοπλισμό ενός τετραώροφου κτιρίου, περιλαμβανομένου του ισογείου, το οποίο θα στεγάσει 6 νοσηλευτικές μονάδες, 115 κλινών συνολικά, οι οποίες κατά την παρούσα χρονική περίοδο είναι διάσπαρτες στο Νοσοκομείο.

    Η συνολική επιφάνεια του νέου κτιρίου είναι 5.500 m².

    Στη νέα δομή οι νοσηλευτικές κλίνες θα είναι συνδεδεμένες με το Κεντρικό κτίριο στο οποίο στεγάζονται όλοι οι κρίσιμοι χώροι του Νοσοκομείου: Επείγοντα Περιστατικά (ΤΕΠ), Χειρουργεία, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ/Χ), Ακτινολογικό, Αιμοδυναμικό, αξονικός ,εργαστήρια.

    Η σύνδεση του υφιστάμενου Κεντρικού κτιρίου με το νέο κτίριο θα πραγματοποιηθεί με γέφυρες σύνδεσης ανά όροφο.

    Ως εκ τούτου, θα επιτευχθεί η ασφαλέστερη , ταχύτερη και οικονομικά συμφερότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και θα αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις ασθενών και προσωπικού από και προς διάσπαρτα περιφερειακά κτίρια.

    Ασκληπιείο Βούλας
    Ασκληπιείο Βούλας

    Στην τελετή παραβρέθηκαν από την πλευρά της οικογένειας η Αθηνά (Νουνού) και η Ιωάννα Μαρτίνου.

    Μιλώντας η Ιωάννα Μαρτίνου, η οποία είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Αθηνά Ι. Μαρτίνου, είπε:

    «Σήμερα θεμελιώνουμε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο υλοποιώντας το όραμα των δωρητών του που είναι ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος και το Ίδρυμα Αθήνας Ι. Μαρτίνου στο οποίο έχω την τιμή να είμαι η πρόεδρος.

    Σήμερα θεμελιώνουμε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και όλα τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας.

    Θεμελιώνουμε ένα νοσοκομείο για το οποίο δεσμευόμαστε πως θα δουλέψουμε σκληρά για να παραδοθεί στην κοινωνία το συντομότερο δυνατό.

    Ένα νοσοκομείο που πέρα από τον άριστο εξοπλισμό του έχει πλήρη ενεργειακή επάρκειά, άριστη διαχείριση των αποβλήτων και φιλικό προς το περιβάλλον. Όλα αυτά θα του εξασφαλίσουν μία βιώσιμη λειτουργία.

    Θεμελιώνουμε σήμερα ένα στολίδι που θα προσφέρει ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους».

    Με την ολοκλήρωση του έργου το Ασκληπιείο Βούλας μετά και την προβλεπόμενη εντός του έτους λειτουργία των νέων ΤΕΠ θα έχει ενοποιήσει τις βασικές του υποδομές σε πλήρως ανακαινισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελώντας πρότυπο νοσοκομείο για την περιοχή της νοτιοανατολικής Αθήνας».

    Η οικογένεια Μαρτίνου

    Το 1967 ξεκίνησε τη ναυτιλιακή δραστηριότητα της η Αθηνά (Νουνού) Μεθενίτη – Μαρτίνου, έχοντας δίπλα της τον άνδρα της, αντικέρ στο επάγγελμα, Ιωάννη Μαρτίνο.

    Από τότε μέχρι και σήμερα ασχολείται καθημερινά τις εξελίξεις στη ναυλαγορά, δεδομένου ότι πηγαίνει κάθε πρωί στο γραφείο της, στην Thenamaris.

    Πούλησε την προίκα της για να αγοράσει με 80.000 λίρες το πλοίο «Θανάσης», ένα παλιό ηλικίας 20 ετών πλοίο που ανήκε στον Σταύρο Λιβανό. Όμως, αυτό το πλοίο μετά από τρία χρόνια το πούλησε στην οικογένεια Πατέρα, έναντι 300.000 δολαρίων!

    Από τότε, η οικογένεια Μαρτίνου διαθέτει τρεις εταιρείες:

    Thenamaris, που διευθύνει ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος και διαχειρίζεται 97 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 11,4 εκατ. dwt.

    Τη Minerva, που διευθύνει ο Ανδρέας Μαρτίνος και έχει 75 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 8,9 εκατ. dwt.

    Την Eastern, που διευθύνεται από τον Θανάση, που διαχειρίζεται 77 πλοία και η συνολική χωρητικότητα ανέρχεται σε 6,6 εκατ. dwt.

    Με άλλα λόγια, σήμερα οι τρεις εταιρείες της οικογένεια Μαρτίνου διαθέτουν συνολικά 249 πλοία, που η συνολική τους χωρητικότητα φτάνει τα 53,2 εκατ. dwt.

    Αν σε αυτά τα πλοία προσθέσουμε και τα 7 πλοία της Astra Shipmanagement, που διαχειρίζονται τα παιδιά της αδελφής τους, Ελένης Μαρτίνου, Άρης και Στέφανος Kοροπούλης τότε η ευρύτερη οικογένεια διαθέτει στόλο που αποτελείται από 256 πλοία!

    Από τις ισχυρότερες οικογένειες της ναυτιλίας που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα έχουν καπετάνισσα την Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου.

    Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου

    Η Νουνού Μαρτίνου είναι υπερήφανη για τη ναυτιλιακή κυριαρχία των παιδιών της, Θανάση, Ανδρέα και Ντίνου, όπως και για τα δέκα εγγόνια της: Αταλάντη, Κίκο, Αλίκη, Γεωργία, Μαρίνα, Ιωάννα, Νικόλα, Γιάννη, Άρη, Στέφανο, που όλοι ασχολούνται με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

    Να επισημάνουμε ότι η εγγονή της, η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του Θανάση, εκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στην Περιφέρεια Αττικής.

    Γεωργία Μαρτίνου

    Ο σύζυγος της Αθηνάς Μαρτίνου, ήταν ο αντικέρ Ιωάννης Μαρτίνος (1907-1977), από την Στεμνίτσα Αρκαδίας, ο οποίος από την οδό Πανδρόσου 50, τροφοδότησε με σημαντικά αρχαία αγάλματα και αντικείμενα τα περισσότερα Μουσεία και συλλογές εφοπλιστών.

    Η Αθηνά ( Νουνού) Μεθενίτη, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μεθενίτη και της Έμας Κοκκολάτου.

    Ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης ήταν εγγονός του Κώτσου Μεθενίτη, ο οποίος με τα παλικάρια του συμμετείχε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο πλευρό των οπλαρχηγών Δυοβουνιώτη και Κριεζώτη, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην προσπάθεια των Ελλήνων να κρατηθεί ελεύθερη η Αθήνα από την επέλαση των δυνάμεων του Κιουταχή το 1826.

    Ο εγγονός του Κώτσου, Κωνσταντίνος Μεθενίτης, δικηγόρος στο επάγγελμα, παντρεύτηκε την Έμα Κοκκολάτου με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και την Κεφαλονιά.

    Αδέλφια του ήταν ο Κλεόβουλος Μεθενίτης, καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού και ο δικηγόρος του Ναυτικού Δικαίου, Μελέτης Μεθενίτης.

    Ο Θανάσης Μαρτίνος, νυμφεύτηκε τη Μαρίνα Μαρτίνου και έχουν δύο κόρες, τη Γεωργία και τη Μαρίνα.

    Θανάσης Μαρτίνος
    Θανάσης Μαρτίνος

    Ο Ανδρέας Μαρτίνος, νυμφεύθηκε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

    H Αταλάντη έχει παντρευτεί τον Κωνσταντίνο Κόκκαλη.

    Ανδρέας Μαρτίνος
    Ανδρέας Μαρτίνος

    Η Αλίκη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη, ο Κίκος, την Μαρίνα Γ. Λιβανού.

    Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος, νυμφεύτηκε τη Λία Μαρτίνου και έχουν τρία παιδιά: την Ιωάννα, τον Νικόλα και τον Ιωάννη.

    Ο Νικόλας, διαχειρίζεται τα πλοία της Thenamaris και ο Ιωάννης, νυμφευμένος με την Μάγια Ζαφειροπούλου, ίδρυσε και διευθύνει τη ναυτιλιακή εταιρεία Signal.

    Η Ελένη Μαρτίνου, παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Ευγένιο Κοροπούλη και έχουν δύο παιδιά, τον Άρη και τον Στέφανο.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Άλλο ένα πλοίο LNG για την Capital Gas – Διαθέτει 7 πλοία και ναυπηγεί άλλα 8

    Thenamaris: Πούλησε το τελευταίο panamax του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ