• Ναυτιλία

    Thenamaris: Πούλησε το τελευταίο panamax του στόλου της

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής


    Στην πώληση του τελευταίου panamax του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

    Σύμφωνα με την Seasure Shipbroking, η εταιρεία πούλησε το χωρητικότητας 75,600 dwt bulker Seawind, κατασκευής 2006, στην τιμή των 15 εκατ. δολαρίων.

    Πρόκειται για το τρίτο παλαιότερο φορτηγό πλοίο του στόλου της, μετά από τα δύο supramax Seaboss και Sealuck II, χωρητικότητας 55,400 dwt, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2004.

    Η Thenamaris έχει πραγματοποιήσει αρκετές κινήσεις ανανέωσης του στόλου της τόσο στην αγορά των αγορά των bulker όσο και στα τάνκερ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το ναυπηγικό της πρόγραμμα.

    Φέτος παράλαβε δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία τα Seabulk και Seachampion, χωρητικότητας 81,400 dwt. έκαστο, καθώς και τα LPG carriers Seateam και Seagemini, χωρητικότητας 27,985 dwt το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo.

    Παράλληλα έκλεισε συμφωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων bulkers χωρητικότητας 63,000 dwt στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipbuilding, στην τιμή των 36,5 εκατ. δολαρίων έκαστο, σύνολο 146 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Intermodal.

    Η παράδοση τους προγραμματίστηκε για την περίοδ0 2024-2025.

    Στις αρχές του καλοκαιριού η Thenamaris προχώρησε σε μία ακόμη παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου χωρητικότητας 115,000 dwt έκαστο, στα ίδια ναυπηγεία. Το κόστος τους σύμφωνα με την Intermodal θα ανέλθει στα 62,5 εκατ. δολάρια έκαστο και θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή το 2025.

    Συνολικά ο διαφοροποιημένος στόλος της ναυτιλιακής περιλαμβάνει 60 δεξαμενόπλοια, 22 φορτηγά πλοία, 2 containerships, 7 LNG carriers και 8 LPG carriers.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νικόλας Μαρτίνος (Thenamaris): Απέκτησε δεξαμενόπλοιο έναντι 76 εκατ. δολ. από την Unisea Shipping του Αδαμάντιου Λαιμού

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Άλλο ένα πλοίο LNG για την Capital Gas – Διαθέτει 7 πλοία και ναυπηγεί άλλα 8



    ΣΧΟΛΙΑ