• Ναυτιλία

    GasLog Partners LP (Πήτερ Γ. Λιβανός): Ετήσια έσοδα 371 εκατ. και κέρδη 119 εκατ. δολαρίων – Εξασφαλισμένα έσοδα 729 εκατ. δολάρια!

    • NewsRoom
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής - GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής


    Η GasLog Partners LP του Πήτερ Γ. Λιβανού γνωστοποίησε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο και το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

    Τα τριμηνιαία έσοδα ήταν 105 εκατ. δολάρια, τα κέρδη ήταν 40,6 εκατ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 44,8 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA 81,1 εκατ. δολάρια.

    Τα ετήσια έσοδα ήταν 371 εκατ. δολάρια, τα κέρδη ήταν 119 εκατ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 139,3 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα EBITDA 274,6 εκατ. δολάρια.

    Η εταιρεία έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς από την Gaslog και βρίσκεται στη διαδικασία απορρόφησής της και εξόδου από το Χρηματιστήριο.

    Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, επέκτεινε την συμφωνία χρονοναύλωσης με την Methane Becki Anne, εταιρεία που μεταφέρει LNG. Επίσης, παρατάθηκε η συμφωνία χρονοναύλωσης της Methane Jane Elizabeth με μια θυγατρική της Cheniere Energy Inc. ασκώντας το δικαίωμα παράτασης για άλλο ένα έτος και σύναψε συμφωνία χρονικής ναύλωσης ενός έτους η TFDE LNG GasLog Seattle με εταιρεία εμπορίας ενέργειας με έδρα την Ελβετία

    Ολοκληρώθηκε η πώληση και η μίσθωση του πλοίου Methane Heather Sally, με 50 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς δυνατότητα επαναγοράς.

    Εξόφλησε 21,7 εκατομμύρια δολάρια χρέους και υποχρεώσεις μίσθωσης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανεβάζοντας τη συνολική αποπληρωμή του χρέους σε 115,7 εκατομμύρια δολάρια το 2022, εξαιρουμένων των συνολικών προπληρωμών 65,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με την πώληση του Methane Shirley Elisabeth και την πώληση και τη μίσθωση του Methane Heather Sally.

    Αναγνώρισε ζημιά 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 στις λογιστικές αξίες δύο πλοίων Steam της Partnership, που ναυπηγήθηκαν το 2006 και το 2007

    Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιανουαρίου 2023, η εταιρεία έλαβε μη δεσμευτική πρόταση από την GasLog Ltd. για την απόκτηση όλων των κοινών μετοχών στην τιμή των 7,70 δολαρίων ανά κοινή μετοχή.

    Ο Paolo Enoizi, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Η εταιρεία έδωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα το τέταρτο τρίμηνο του 2022, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες της αγοράς για να εξασφαλίσει μια σειρά από ναυλώσεις σε ελκυστικές τιμές κατά τη διάρκεια του έτους. Η εταιρεία εισέρχεται στο 2023 με ένα ανεκτέλεστο από ναυλώσεις περίπου 729 εκατομμυρίων δολαρίων εσόδων και με σταθερή κάλυψη ναύλωσης περίπου στο 87% των συνολικών ημερών των πλοίων, με την πλειονότητα των ανοιχτών ημερών μας στο εποχικά ισχυρότερο τέταρτο τρίμηνο, ενισχύοντας περαιτέρω την ρευστότητα το 2023».

    Διαβάστε επίσης:

    Πήτερ Γ. Λιβανός: Τα μεγαλεπήβολα σχέδια στους ωκεανούς

    Πήτερ Λιβανός (GasLog): Δίνει 398 εκατ. δολάρια για να βγάλει από τον Nasdaq την GasLog Partners

    EBRD: Επενδύσεις 687 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ