• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός (GasLog): Δίνει 398 εκατ. δολάρια για να βγάλει από τον Nasdaq την GasLog Partners

    • NewsRoom
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής - GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής


    Πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της GasLog Partners, εισηγμένης στον Nasdaq, κατέθεσε η μητρική GasLog Ltd του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο στην αμερικανική Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), που γνωστοποιήθηκε λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη, η GasLog Ltd προσφέρει τίμημα 7,70 δολάρια ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένου ειδικού μερίσματος 2,33 δολαρίων ανά μετοχή, για να βγάλει τη θυγατρική της, που ειδικεύεται στη μεταφορά LNG, από το χρηματιστήριο.

    Στο σύνολό της η προσφορά φτάνει περίπου τα 398 εκατομμύρια δολάρια.

    «Η GasLog Ltd βρίσκεται σε καλή θέση για να διαπραγματευτεί και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή με γρήγορο τρόπο», δήλωσε ο διευθυντής της GasLog, Αντώνης Παπαδημητρίου, σε επιστολή που εστάλη στις 24 Ιανουαρίου στην GasLog Partners.

    Η GasLog Ltd. κατέχει σήμερα πάνω από 15,6 εκατ. κοινές μετοχές της GasLog Partners.

    Η GasLog Partners ήταν μια από τις  μετοχές του Nasdaq στον κλάδο του LNG που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των αναλυτών με την κερδοφορία τους το 2022. Η GasLog αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, στις 26 Ιανουαρίου, αποτελέσματα τριμήνου με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 0,72 δολαρίων ανά μετοχή, από 0,63 δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η μετοχή της GasLog Partners σημείωνε νωρίτερα άνοδο 15,47% και κινείτο πάνω από τα 8 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ