• Ναυτιλία

    Γ. Στεφάνου για ναυπηγεία Ελευσίνας: «Άμεση λύση για να τελειώσει αυτή η άρρωστη κατάσταση»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Ναυπηγεία Ελευσίνας


    Οριστική λύση για τα ναυπηγεία Ελευσίνας που φυτοζωούν τα τελευταία χρόνια επιζητούν ο Γιώργος και Ιωάννης Στεφάνου, μέτοχοι μειοψηφίας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίοι πριν από δυο 24ώρα εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση στον Νικόλαο Ταβουλάρη, πρόεδρο των ναυπηγείων για την στάση που κρατά αναφορικά με την μεταβίβαση της επιχείρησης στην Onex.

    Ο Γιώργος Στεφάνου, ένας από τους δυο που υπογράφουν την επιστολή μιλώντας στο mononews.gr αναφέρει πως η σημερινή κατάσταση όπου τα ναυπηγεία παραμένουν ζωντανά μέσα από την διαρκή επέκταση των συμβάσεων με το πολεμικό ναυτικά δεν μπορεί να διαιωνίζεται. «Δεν γίνεται να συνεχισθεί άλλο αυτή η άρρωστη κατάσταση. Πρέπει να λήξει το συντομότερο ακόμη και αν χρειαστεί να εξυγιανθεί μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

    Η πρόταση της Onex, η οποία αποδεδειγμένα έχει φέρει αποτελέσματα με τη περίπτωση του Νεωρίου Σύρου θεωρείται από την οικογένεια Στεφάνου πως μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για την πολύπαθη επιχείρηση, με δεδομένο πως την πρόταση αυτή υποστηρίζει η αμερικάνικη κυβέρνηση και έχει την σύμφωνη γνώμη τόσο της παρούσας όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. «Είναι λυπηρό», λέει, ο κ. Στεφάνου, «να βλέπεις αυτές τις υποδομές να απαξιώνονται».

    Προτεραιότητα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την άμεση παράδοση της πυραυλακάτου ΤΠΚ Νο6, της μια από τις δυο που ναυπηγούνται αυτή τη στιγμή για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και να κατατεθεί δεσμευτικό πλάνο για την άμεση παράδοση της ΤΠΚ Νο 7.

    Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος και Ιωάννης Στεφάνου, καταλογίζουν έκνομες ενέργειες στον πρόεδρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νικόλαο Ταβουλάρη, κάνοντας μάλιστα λόγο για καταστρατήγηση κάθε έννοιας εταιρικού δικαίου, καταπάτηση των δικαιωμάτων του ΔΣ, καταχρηστική παράβαση του καταστατικού, εις βάρος των συμφερόντων της εταιρείας, εργαζομένων, προμηθευτών, πιστωτών, πελατών και μετόχων της, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

    Μάλιστα, καυτηριάζουν το γεγονός πως ο μεγαλομέτοχος Ταβουλάρης, φέρεται να μην γνωρίζει ποιος είναι ο μέτοχος της εταιρείας AXIS SA. που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Neorion Συμμετοχών ΑΕ ενώ δήλωσαν πως επιφυλάσσονται να συγκαλέσουν τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές για να διερευνήσουν το θέμα.

    Παράλληλα, οι δύο μέτοχοι κάλεσαν τους Υπουργούς, Βουλευτές, τους Βασικούς Πιστωτές και ειδικά το Πολεμικό Ναυτικό να μην λαμβάνουν υπόψιν τους καμία επιστολή από τα ναυπηγεία μας που να μην φέρει τις υπογραφές και των δύο τους, μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο διοίκησης των Ναυπηγείων μέσω σύστασης ειδικής επιτροπής διερεύνησης υπό το ΔΣ της εταιρίας για την ενδελεχή έρευνα σχετικών ζητημάτων.

    Σημείωσαν επίσης πως «επιφυλασσόμαστε δε, να αναζητήσουμε την πιθανή απαλλαγή του κ. Ταβουλάρη ή ακόμα και την αναζήτηση δικαστικής συνδρομής μετά από την διαφαινόμενη αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του αλλά και τη στοιχειώδη επαφή του με την κοινή λογική και σημερινή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν οι 600 εργαζόμενοι, το ΠΝ που δεν παραλαμβάνει τα πλοία του εδώ και 10 έτη, αλλά και οι μέτοχοί μας».



    ΣΧΟΛΙΑ