• Ναυτιλία

    Γ. Καραγιώργης: Σάλπαραν για Κίνα τα πλοία που διεκδικούσε η Times Navigation

    καραγιώργης γιάννης

    Γιάννης Καραγεώργης, εφοπλιστής Times Navigation


    Τρία πλοία τύπου kamsarmax που φαινόταν βέβαιο ότι θα κατέληγαν σε ελληνική ναυτιλιακή, τελικά όπως όλα δείχνουν καταλήγουν σε εταιρεία κινεζικώς συμφερόντων.

    Πρόκειται για τα πλοία Ocean Virgo (χωρητικότητας 81.600 dwt, κατασκευής 2012), Ocean Scorpio (χωρητικότητας 81.700 dwt, κατασκευής 2013) και Ocean Libra (χωρητικότητας 81.500 dwt, κατασκευής 2013), τα οποία τον περασμένο Μάρτιο φέρονταν να είχαν αποκτηθεί από την ελληνική ναυτιλιακή Times Navigation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, έναντι περίπου 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από ναυλομεσίτες αναφέρουν πως τα πλοία καταλήγουν σε άλλη εταιρεία, έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων για το καθένα.

    Αν και το ποια είναι αυτή η εταιρεία επισήμως δεν είναι γνωστό, πληροφορίες από ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν ότι αυτή είναι κινεζικών συμφερόντων.

    Σημειώνεται ότι και τα τρία πλοία, που εμφανίζονται στον στόλο της κινεζικής Zhejiang Materials Industry, πέρασαν φέτος την ειδική επιθεώρηση της πενταετίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Κούστας: Δύο τράπεζες κατέχουν το 38% της Danaos. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To deal ελληνικής ναυτιλιακής που δίνει νέα πνοή στην αγορά scrap

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Διπλή επιτυχία για τη GasLog. Οι νέες συμφωνίες



    ΣΧΟΛΙΑ