• Business

    Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που πούλησαν πλοία supramax σε εξαιρετικές τιμές

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Δεν κάνουν… διακοπές οι Έλληνες εφοπλιστές, που κόντρα στην παράδοση που τους θέλει να είναι λιγότερο δραστήριοι στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων τον Αύγουστο, φέτος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, προχωρώντας σε πολλές πωλήσεις πλοίων ξηρού φορτίου, και ειδικά supramax.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, ελληνικές εταιρείες χαμηλών τόνων βρίσκονται πίσω από τουλάχιστον τέσσερις πωλήσεις πλοίων σε πολύ ικανοποιητικές τιμές τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

    Ειδικότερα, η First Lines πούλησε το πλοίο Christine B (κατασκευής 2009) στην Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, έναντι 13,8 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 700.000 δολάρια πάνω από την εκτιμώμενη αξία του. Η First Line εμφανίζεται να έχει στόλο οκτώ bulkers, ενώ αυτό ήταν το πρώτο πλοίο που πούλησε από το 1997.

    Η Saint Michael Shipping πούλησε σε κινεζική εταιρεία το χωρητικότητας 51.000 dwt Capetan Vassilis (κατασκευής 2003), έναντι τιμής κοντά στα 6,9 εκατ. δολάρια, όταν σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του εκτιμάται στα 5,6 εκατ. δολάρια. Η Saint Michael είχε αγοράσει το πλοίο το 2005 έναντι 37 εκατ. δολαρίων και εμφανίζεται να έχει στόλο αποτελούμενο από 5 bulkers, μέσης ηλικίας 8 ετών.

    Η Times Navigation (συμφερόντων του Γιάννη Καραγεώργη) πούλησε το χωρητικότητας 52.000 dwt Chrina (κατασκευής 2001) σε κινεζική εταιρεία, έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων, περίπου 1 εκατ. δολάρια πάνω από την εκτιμώμενη αξία του. Η Times Navigation είχε αποκτήσει το πλοίο έναντι 7,25 εκατ. δολαρίων το 2015.

    Τέλος, η Atlantic Bulk Carriers φέρεται να πούλησε το χωρητικότητας 53.000 dwt πλοίο Desert Serenity (κατασκευής 2008) σε άγνωστο αγοραστή, έναντι 9,25 εκατ. δολαρίων, όταν η αξία του εκτιμάται από το VesselsValue στα 7,9 εκατ. δολάρια. Η Atlantic Bulk Carriers είχε αποκτήσει το πλοίο το 2006 έναντι ποσού άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης: Η νέα του στρατηγική – Όλες οι εξελίξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς με μια στρατηγική κίνηση απέκτησε ποσοστό στη ναυτιλιακή της Α. Φράγκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Ραβασάκι από τον Nasdaq στην Diana Containerships



    ΣΧΟΛΙΑ