• Business

    Γ. Καραγιώργης: Τα επόμενα σχέδια της Times Navigation. Tα νέα πλοία του στόλου της

    καραγιώργης γιάννης

    Γιάννης Καραγεώργης, εφοπλιστής Times Navigation


    Mπαράζ εξαγορών πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η ναυτιλιακή Times Navigation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη, εστιάζοντας σε πλοία τύπου supramax και capesize.

    Συγκεκριμένα, μετά από την εξαγορά τριών supramax που ολοκλήρωσε η εταιρία τον Ιούλιο, την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση ενός τέταρτου, χωρητικότητας 57,000 dwt και κατασκευής 2012, στην τιμή των 12 εκατ. δολ. Το πλοίο που ανήκει σε Κινέζους και κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Xiamen Shipbuilding, θα παραδοθεί στη Times Navigation τον Οκτώβριο.

    Σημειώνεται ότι στο τέλος Αυγούστου η ναυτιλιακή παρέλαβε το capesize Agios Charalambos, κατασκευής 2003 στην Κίνα και χωρητικότητας 185,000 dwt, το οποίο εξαγόρασε από την NS United στις αρχές Ιουλίου 2018.

    Στις 17 Ιουλίου 2018 παρέλαβε το supramax PANAGIA KORONA κατασκευής 2012, στις 10 Ιουνίου 2018 το supramax PROSPERITY FOR ALL κατασκευής 2010 και στις 27 Απριλίου 2018, το ARCHAGELOS GABRIEL κατασκευής 2011.

    Παράλληλα, ο εφοπλιστής έχει εξαγοράσει ένα δεύτερο capesize, το Agias Trias, χωρητικότητας 186,000-dwt και κατασκευής 2002, που θα ενταχθεί στο στόλο του το προσεχές διάστημα.

    Η ναυτιλιακή έχει στόχο την απόκτηση και άλλων πλοίων τύπου capesize ενώ εστιάζει το ενδιαφέρον της και στα kamsarmaxes, όπως επισήμανε ο κ. Καραγιώργης στο tradewinds.

    Yπενθυμίζεται ότι η εταιρία εμφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο ως πλειοδότης σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, για την απόκτηση τριών πλοίων kamsarmaxes έναντι 18,6 εκατ. δολ. έκαστο. Ωστόσο, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και τα πλοία κατέληξαν σε στόλο εταιρίας κινεζικών συμφερόντων.

    Παράλληλα, το όνομα της Times Navigation, συνδέθηκε με την εξαγορά του πλοίου Trade Vision, της χρεοκοπημένης εταιρίας του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου. Ωστόσο, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

    mv-sophia-k ναυλαγορά ναυτιλία
    Το χωρητικότητας 53.000-dwt bulker Sophia K της Times Navigation

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αφοί Στεφάνου: Εντυπωσιακή αγορά ενός capesize έναντι 20,5 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:     Γ. Οικονόμου: Η Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig! Οι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal των 2,7 δισ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής



    ΣΧΟΛΙΑ