• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Θέλει τον πλήρη έλεγχο της DryShips – Εκτόξευση για τη μετοχή της εταιρείας

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Οι μετοχές της DryShips «εκτοξεύθηκαν» νωρίς την Πέμπτη κατά 24%, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, υπέβαλε προσφορά εξαγοράς της.

    Ο Γιώργος Οικονόμου σκοπεύει να εξαγοράσει την DryShips μέσω του οχήματος SPII Holdings, με μία προσφορά 4 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    «Πιστεύουμε πως η ιδιωτική ιδιοκτησία είναι προς το συμφέρον της εταιρείας, καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα την ευελιξία να εστιάσει σε μακροχρόνια προοπτική χωρίς να περιορίζεται από την έμφαση μίας εισηγμένης εταιρείας στην επίτευξη βραχυχρόνιων στόχων», αναφέρεται στο έγγραφο.

    «Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση όχι μόνο προσφέρει ελκυστική αξία στους μετόχους της εταιρείας, αλλά είναι επίσης και προς το συμφέρον της εταιρείας», αναφέρεται επίσης.

    Η πρόταση των 4 δολαρίων ανά μετοχή δίνει ένα premium της τάξεως του 27% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχής της DryShips την Τετάρτη, στα 3,16 δολάρια, και ένα premium 20% έναντι της μέσης σταθμισμένης τιμής της μετοχής στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις. Όμως ήδη το πρωί της Πέμπτης η μετοχή της εταιρείας είχε φτάσει στα 3,93 δολάρια.

    Η DryShips έχει σχηματίσει μία ειδική επιτροπή που αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητα μέλη, προκειμένου να εξετάσει την πρόταση του εφοπλιστή.

    Σημειωτέον ότι η DryShips, που ήδη ελέγχεται κατά 83,4% από τον Γιώργο Οικονόμου, διαθέτει 20 πλοία ξηρού φορτίου, έξι τάνκερ και έξι πλοία OSV.

    Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η DryShips απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Heidmar, ενός παγκόσμιου pool δεξαμενόπλοιων. Η Dryships κατείχε μέχρι πρότινος το 49,8% της επιχείρησης και τώρα εξαγόρασε το υπόλοιπο 50,2% καταβάλλοντας περίπου 17 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή όρισε νέο CEO της Heidmar, τον Pankaj Khanna, με άμεση ισχύ. Σημειώνεται ότι ο Khanna υπήρξε στο παρελθόν CEO της άλλης εταιρείας του γνωστού πλοιοκτήτη, της Ocean Rig, την οποία εξαγόρασε το 2018 η Transocean.



    ΣΧΟΛΙΑ