• Ναυτιλία

    Στην Dryships του Γ. Οικονόμου ο πλήρης έλεγχος της Heidmar

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine


    Τον πλήρη έλεγχο της Heidmar, ενός παγκόσμιου pool δεξαμενόπλοιων, απέκτησε η ναυτιλιακή Dryships, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Η Dryships κατείχε μέχρι πρότινος το 49,8% της επιχείρησης και τώρα εξαγόρασε το υπόλοιπο 50,2% καταβάλλοντας περίπου 17 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή όρισε νέο CEO της Heidmar, τον Pankaj Khanna, με άμεση ισχύ. Σημειώνεται ότι ο Khanna υπήρξε στο παρελθόν CEO της άλλης εταιρείας του γνωστού πλοιοκτήτη, της Ocean Rig, την οποία εξαγόρασε το 2018 η Transocean.

    Ο Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος και CEO της Dryships σχολιάζοντας τη νέα κίνηση επισήμανε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% της Heidmar και την απλοποίηση της δομής της που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε την εταιρεία στο μέγιστο της δυναμικής της ως ανεξάρτητη επιχειρηματική γραμμή”.

    Από την πλευρά του ο Pankaj Khanna, νέος CEO της εταιρείας τόνισε: “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους του μετόχους της Heidmar για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας πάντα με γνώμονα τις βασικές αξίες της για διαφάνεια, συνεργασίες και επιδόσεις”.

    Σημειώνεται ότι από το ποσοστό 50,2% της Heidmar που εξαγόρασε η Dryships, το 49,8% ανήκε στη Morgan Stanley και το υπόλοιπο 0,4% στους εργαζόμενους της, αναφέρουν πηγές.

    Το 49,8% που είχε ήδη στην κατοχή της η Dryships, το είχε εξαγοράσει τον Αύγουστο 2017 από εταιρεία συμφερόντων του κ. Οικονόμου.

    Ο ιδρυτής της Heidmar, Per Heidenreich, πούλησε την εταιρεία το 2006 στη Morgan Stanley έναντι 210 εκατ. δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα ο Γιώργος Οικονόμου, που συμμετείχει στο pool της, εξαγόρασε το 49% της εταιρείας.

    Τα pools της εταιρείας περιλαμβάνουν τάνκερ τύπου aframax, suezmax και VLCC.

    Pankaj Khanna
    Pankaj Khanna

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ