• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Τα σχέδια του Έλληνα εφοπλιστή για τη Heidmar

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία της Heidmar στο Κονέκτικατ, όπως και τα γραφεία της στο Χιουστον, χωρίς αλλαγές στο προσωπικό τους, μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου, σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλος της εταιρείας, Pankaj Khanna.

    Μάλιστα, η νέα διοίκηση της Heidmar σχεδιάζει να μετατρέψει τα γραφεία του Χιούστον στην κύρια βάση των λειτουργιών της Heidmar που αφορούν στις ναυλώσεις, και ήδη ο διευθυντής επιχειρήσεων Harold Boyer έχει ζητήσει να «μετακομίσει» από το Κονέκτικατ στο Χιούστον, όπου θα είναι στο εξής η βάση του.

    Τα νέα αυτά σίγουρα προκαλούν ανακούφιση στους εργαζομένους στη Heidmar, που δεν γνώριζαν ποια θα είναι η τύχη τους υπό το νέο καθεστώς.

    Μιλώντας στο TradeWinds, ο Pankaj Khanna ανέφερε ότι μελλοντικά σχεδιάζει την επέκταση της Heidmar σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων, πέρα από τα pools, ωστόσο φέτος και το 2020 η διοίκηση της εταιρείας επικεντρώνεται στην απόδοση και την ανάπτυξη των pools της.

    Όπως και ο προκάτοχός του, ο Khanna θα έχει τη βάση του στο Λονδίνο, αλλά θα ταξιδεύει τακτικά στα γραφεία της Heidmar. Δήλωσε επίσης ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο marketing των pools.

    Η Heidmar διαθέτει pools με aframaxes, suezmaxes και VLCCs, με συνολικά περίπου 65 πλοία, ενώ παλιότερα είχε φτάσει να έχει 100 πλοία.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πλήρης έλεγχος της Heidmar πέρασε στη ναυτιλιακή Dryships, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Η Dryships κατείχε μέχρι πρότινος το 49,8% της επιχείρησης και τώρα εξαγόρασε το υπόλοιπο 50,2% καταβάλλοντας περίπου 17 εκατ. δολάρια.

    Ο ιδρυτής της Heidmar, Per Heidenreich, πούλησε την εταιρεία το 2006 στη Morgan Stanley έναντι 210 εκατ. δολαρίων. Δύο χρόνια αργότερα ο Γιώργος Οικονόμου, που συμμετείχε στα pools της, εξαγόρασε το 49% της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ