• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Η Kalani Investments παίρνει θέση για την υπόθεση της DryShips

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Κατηγορηματικά απορρίπτει η Kalani Investments τις κατηγορίες μετόχων της ναυτιλιακής DryShips, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, περί «συνωμοσίας» με τον Έλληνα εφοπλιστή για να αποκομίσουν κέρδη μέσω χρηματιστηριακής απάτης, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της εταιρείας στην DryShips το 2016 και το 2017, η οποία ανήλθε στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με τους μετόχους, που έχουν προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη, η Kalani Investments αποκόμισε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυση αυτή. Και μπορεί ο επικεφαλής της εταιρείας, Mark Bistricer, να διακατέχεται από μία μυστικοπάθεια και να μην έχει πάρει θέση αναφορικά με τις καταγγελίες, όμως οι δικηγόροι της εταιρείας παρουσίασαν στον δικαστή της υπόθεσης τη δική τους πλευρά, ζητώντας να μη διωχθεί η Kalani για καμία από τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

    «Ο ισχυρισμός των μηνυτών κατά της Kalani είναι ότι παρείχε χρηματοδότηση στην DryShips και καρπώθηκε ένα όφελος επί της επένδυσής της», ανέφεραν οι δικηγόροι της εταιρείας, προσθέτοντας: «Όμως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα ασυνήθιστο ή παράξενο σε αυτό – σετελική ανάλυση, αυτό είναι που κάνουν όλοι οι χρηματοδότες».

    Και μολονότι εκείνη την περίοδο η DryShips αντιμετώπιζε δυσκολίες και δεν έβρισκε άλλες πηγές χρηματοδότησης, η απόφαση της Kalani να τη χρηματοδοτήσει δεν ήταν από… ελεημοσύνη, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι. «Η DryShips παρείχε την απόδοση στην επένδυση της Kalani εκδίδοντας νέες κοινές μετοχές υπέρ της Kalani με έκπτωση, τις οποίες η Kalani μπορούσε έπειτα να πουλήσει στην αγορά».

    Αν και οι μηνυτές ισχυρίζονται πως όλο αυτό ήταν ένα παράνομο σχέδιο για να απομειωθεί η αξία των μετοχών τους και να υποστούν τεράστιες ζημίες, προς όφελος της Kalani και του Γιώργου Οικονόμου, οι δικηγόροι της Kalani αρνούνται κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το κέρδος τους από αυτήν την υπόθεση δεν ήταν δεδομένο. «Δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας της μετοχής της DryShips, η Kalani και πάλι πήρε σημαντικό ρίσκο αποδεχόμενη μετοχές με έκπτωση με αντάλλαγμα την παροχή χρηματοδότησης στην DryShips», υποστήριξαν.

    Οι ισχυρισμοί των δικηγόρων της Kalani κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτούς της DryShips, η οποία υποστηρίζει πως όλες οι συμφωνίες με την Kalani είχαν ανακοινωθεί εγκαίρως, όπως προβλέπεται, και οι επενδυτές της DryShips τις γνώριζαν και άρα αποδέχθηκαν τον όποιο κίνδυνο.

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία
    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Οικονόμου: H DryShips περνά στην αντεπίθεση και απαντά στους μετόχους της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Οι νέες καταγγελίες των παλιών μετόχων της DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Το αντισυμβατικό μονοπάτι που βγάζει την DryShips στην κορυφή



    ΣΧΟΛΙΑ