• Ναυτιλία

    Γ. Γιουρούκος: Η διπλή κίνηση της Global Ship Lease

    Global Ship Lease

    Γιώργος Γιουρούκος


    Με δύο containerships που έχουν εξασφαλισμένη ναύλωση για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της η Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

    Η εταιρεία σχεδιάζει την απόκτηση δύο πλοίων τύπου post-panamax έναντι συνολικού ποσού 24,5 εκατ. δολαρίων από την Black Pearl Containers, που ελέγχεται από πρώην μετόχους της Poseidon Containers, την οποία εξαγόρασε τον Νοέμβριο του 2018 η Global Ship Lease.

    Πρόκειται για δύο πλοία χωρητικότητας 6.080 teu, κατασκευής 2004, τα οποία συνοδεύονται από συμβόλαια ναύλωσης για 52 έως 60 μήνες τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν έως τα τέλη του 2019. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για τη μέση διάρκεια των ναυλώσεων αυτών υπολογίζονται στα 21 εκατομμύρια δολάρια.

    Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δύο πλοίων, ο στόλος της Global Ship Lease θα αποτελείται από 45 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 249.622 teu.

    «Αυτά τα πλοία είναι τα τελευταία εναπομείναντα containerships ιδιοκτησίας των πρώην μετόχων της Poseidon Containers και είχε αρχικά αποκτηθεί σε μία συναλλαγή με μία γερμανική τράπεζα, επιχειρώντας να μεγιστοποιήσει την ανάκτηση ενός προϋπάρχοντος μη εξυπηρετούμενου δανείου», διευκρίνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Γιουρούκος.

    Ο ίδιος είπε, σύμφωνα με το TradeWinds, ότι η Global Ship Lease έχει αγοράσει επτά πλοία μετά την εξαγορά της Poseidon, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του στόλου της κατά σχεδόν 25%.



    ΣΧΟΛΙΑ