• Ναυτιλία

    Γ. Γιουρούκος: Δημόσια προσφορά χρεογράφων σχεδιάζει η Global Ship Lease

    Global Ship Lease

    Γιώργος Γιουρούκος


    Σε δημόσια προσφορά προνομιούχων χρεογράφων σχεδιάζει να προχωρήσει η ναυτιλιακή Global Ship Lease (GSL), συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου, προκειμένου να αποπληρώσει μέρος των ομολόγων της που λήγουν σε περίπου δύο χρόνια.

    Η GSL ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προσφέρει προνομιούχα μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα λήξεως 2024, και τα έσοδα από την προσφορά αυτήν θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους των εξασφαλισμένων χρεογράφων πρώτης προτεραιότητας της εταιρείας με επιτόκιο 9,875% που λήγουν το 2022.

    Ήδη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ορισμένα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά χρεογράφων αξίας περίπου 300.000 δολαρίων. Οι ανάδοχοι της έκδοσης θα έχουν περιθώριο 30 ημερών για να αγοράσουν επιπλέον χρεόγραφα, ισοδύναμα με το 15% του συνολικού προσφερόμενου αριθμού χρεογράφων.

    Πάντως, μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πότε θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά, πόσα χρεόγραφα θα προσφερθούν και πόσα χρήματα σχεδιάζει να αντλήσει.

    Σημειώνεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου η GSL είχε ενημερώσει την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την πρόθεσή της να πουλήσει στο μέλλον κοινές ή προνομιούχες μετοχές, χρεόγραφα και δικαιώματα προαίρεσης ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 οι ναυτιλιακές Global Ship Lease και Poseidon Containers Holdings, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συγχωνεύοντας του στόλους των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τους σε μία νέα εταιρία με στόλο 38 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 198,793 TEU, και μέση ηλικία τα 10,7 έτημ, σε ένα deal ύψους 780 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ