• Ναυτιλία

    Έρχονται οικογενειακά πακέτα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Θα πλησιάσουν το 25% οι εκπτώσεις

    Ταξιδιώτες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά

    Ταξιδιώτες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επεξεργάζονται πακέτα οικογενειακών προσφορών ύστερα από την κυβερνητική παρέμβαση, που θα απευθύνονται και στους κατόχους κοινωνικού τουρισμού, αλλά στις οικογένειες που προγραμματίζουν τις διακοπές τους μεμονωμένα.

    Η κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία θα ανακοινώσει το δικό της εκπτωτικό πακέτο, ενώ ενιαία μάλλον θα είναι η αντιμετώπιση των κατόχων του κοινωνικού τουρισμού από την 1η Αυγούστου.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα υπάρξει περαιτέρω έκπτωση για τα εισιτήρια των κατόχων του κοινωνικού τουρισμού που θα κυμανθεί περίπου στο 25%.

    Για παράδειγμα: Ένα εισιτήριο από τον Πειραιά για τη Νάξο για μια 4μελή οικογένεια – δύο γονείς και δύο παιδιά για απλή μετάβαση κοστίζει 154 ευρώ. Δηλαδή, με επιστροφή έχει 308 ευρώ.

    Ο κάτοχος του κοινωνικού τουρισμού έως και σήμερα θα πλήρωνε 92 ευρώ, ενώ τώρα με την έκπτωση θα πληρώνει 56 ευρώ, που σημαίνει ότι η επιπλέον έκπτωση θα είναι 36 ευρώ.

    Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, σήμερα θα πρέπει να προσκομίσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας τις προσφορές τους και τις εκπτώσεις τους.

    Η άποψη που κυριαρχεί στις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι να δοθούν κίνητρα με εκπτώσεις στις καθημερινές, ενώ διαφοροποιημένες θα είναι οι τιμές το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

    Επίσης, άλλες τιμές θα υπάρχουν στα ημερήσια δρομολόγια για την Κρήτη.

    Είναι γεγονός, αυτό που έχουν επισημάνει οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ότι δηλαδή η επιβατική κίνηση έχει πέσει σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά την ακρίβεια έχουν τροφοδοτήσει και τα καταλύματα.

    Σε σύσκεψη αναφέρθηκε ότι στη Νάξο, ένα δωμάτιο που πέρυσι είχε 80 ευρώ, εφέτος νοικιάζεται με 200 ευρώ!

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Προκοπίου: Ναυπηγεί δέκα πλοία επενδύοντας 350 εκατ. δολάρια

    Καταιγιστικές ερωτήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ και της Attica Group

    Σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης κινείται ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου



    ΣΧΟΛΙΑ