• Business

    Καταιγιστικές ερωτήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ και της Attica Group

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα της απορρόφησης της πρώην πολυμετοχικής εταιρείας ΑΝΕΚ, από την Attica Group.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπέβαλαν υπερβολικά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων προς την πολυμελή αντιπροσωπεία της Attica Group.

    Τα στελέχη της Attica Group έσπευσαν να απαντήσουν και να παρουσιάσουν οικονομικά στοιχεία, αλλά και πίνακες με την επιβατική κίνηση ανά γραμμή και ανά πλοίο και να δώσουν πειστικά επιχειρήματα, ώστε να προωθήσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Οι διαθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως διαφάνηκε, είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος, ώστε να μην κατηγορηθεί από τους ανταγωνιστές των δύο εταιρειών ότι εξέδωσε απόφαση χωρίς να διερευνήσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει και τις αντιπροτάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει καταθέσει έως τώρα δύο προτάσεις προς τους μετόχους και πιστωτές της ΑΝΕΚ, ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος και οι οποίες δεν έχουν γίνει αποδεκτές.

    Η βελτιωμένη πρόταση του Μάριου Ηλιόπουλου ανέφερε ότι θα καταθέσει για τις υποχρεώσεις της ΑΝΕΚ συνολικά 83 εκατομμύρια ευρώ, 3 περισσότερα από ό,τι έχει συμφωνήσει να δώσει η Attica Group.

    Η αρχική εισήγηση της  Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέρει ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς και επισημαίνει ότι η φερόμενη ως προβληματική επιχείρηση θα αναγκαστεί στο εγγύς μέλλον να αποχωρήσει από την αγορά λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει αν δεν αγοραστεί από άλλη ναυτιλιακή επιχείρηση.

    Επίσης, τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξαγοράς, λιγότερο επιβλαβής για τον ανταγωνισμό, εκτός από την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και τέλος υπογραμμίζει ότι αν δεν πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, η προβληματική επιχείρηση θα παύσει αναπόφευκτα να ασκεί τις δραστηριότητές της στην αγορά.

     Διαβάστε επίσης

    Μ. Βαρβιτσιώτης: Περιμένουμε γενναία πακέτα μειώσεων από τους ακτοπλόους για την ελληνική οικογένεια

    Propeller Club: Βραβεύτηκαν οι 27 εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Ικανοποίηση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για τις αποφάσεις του ΙΜΟ για τις εκπομπές αερίων



    ΣΧΟΛΙΑ