• Ναυτιλία

    Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί σε ιστιοφόρο στην Σαλαμίνα

    λιμενικο

    Λιμενικό


    Στον εντοπισμό πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι/Φ σκάφος, προέβησαν βραδινές ώρες της 16-04-2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας.

    Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για ύπαρξη ακυβέρνητης λέμβου εντός του λιμένα «ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ» ν. Σαλαμίνας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, το Ι/Φ «LADY DADO», σημαίας Πολωνίας, με λιμένα Νηολόγησης «GDANSK», προσδεδεμένο στην προβλήτα «ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ».

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εν λόγω σκάφος, διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες (02 γυναίκες – 02 άνδρες – 01 ανήλικο κορίτσι) στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ για την μεταφορά τους από τις ακτές της Τουρκίας στην Ελλάδα και τελικό προορισμό έτερες ευρωπαϊκές χώρες, είχαν συμφωνήσει ότι θα πλήρωναν χρηματικό ποσό 4.000-5.000 ευρώ έκαστος.

    Μία γυναίκα εκ των επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ αναζητείται ο κυβερνήτης του σκάφους.

    Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αναλύει και επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων μελών στην ανωτέρω υπόθεση παράνομης διακίνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσικό τάνκερ δεσμεύτηκε στην Κάρυστο – Μυστήριο με δεύτερο ρωσικό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή

    Κορκίδης: Σε αναπτυξιακές «ράγες» ο Πειραιάς – Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, Κωνσταντίνο Κεσεντέ

     



    ΣΧΟΛΙΑ