• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: Η ελληνική ναυτιλιακή που εξαγόρασε το ένατο πλοίο της από τις αρχές του έτους

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime


    Στην εξαγορά ενός ακόμη πλοίου, του ένατου από τις αρχές του έτους, προχώρησε η  ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.

    Η εταιρεία, που είναι φέτος από τις πιο δραστήριες της second hand αγοράς πλοίων, ανακοίνωσε ότι απέκτησε ένα panamax που κατασκευάστηκε το 2011 σε ιαπωνικό ναυπηγείο, καταβάλλοντας το ποσό των 18,48 εκατ. δολαρίων.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της εταιρείας, με αφορμή την νέα κίνηση σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένατη εξαγορά πλοίου για το 2021 με την προσθήκη ενός ακόμη pamamax μεταφοράς ξηρού φορτίου, στον στόλο της Castor. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση των κεφαλαίων μας και στην ανάπτυξη του στόλου μας μέσω της εξαγοράς πλοίων διαφόρων  κατηγοριών».

    Η εταιρεία θα παραλάβει το νέο πλοίου κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    H Intermodal και η Golden Destiny ανέφεραν στα εβδομαδιαία τους report ότι ναυτιλιακή ελληνικών συμφερόντων εξαγόρασε το χωρητικότητας 74,940 dwt πλοίου τύπου panamax, XI JIANG YUE που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Sasebo της Ιαπωνίας, έναντι 18,5 εκατ. δολαρίων.

    Με την νέα συμφωνία, ο στόλος της Castor Maritime θα αποτελείται από 15 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,4 εκατ. dwt (1 Capesize, 5 Kamsarmax και 7 Panamax μεταφοράς ξηρού φορτίου, καθώς και 2 Aframax τάνκερ).

    Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους η ναυτιλιακή έχει διαθέσει πάνω από 135 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του στόλου της, εξαγοράζοντας συνολικά εννέα μεταχειρισμένα πλοία, διαφόρων κατηγοριών. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 η εταιρεία εισήγαγε τις μετοχές της στην αγορά Nasdaq.

    Τον Ιανουάριο 2021 εισήλθε στα μεγάλα bulker μεταφοράς ξηρού φορτίου, με την εξαγορά ενός ιαπωνικής κατασκευής capezise του 2006, έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων. Επίσης, επεκτάθηκε στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, με την απόκτηση δύο τάνκερ aframax LR2, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2005 σε ναυπηγείο της Κορέας, καταβάλλοντας συνολικό τίμημα 27,2 εκατ. δολαρίων.

    Η τελευταία εξαγορά, πραγματοποιήθηκε μετά από τον νέο γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποίησε η Castor Maritime, με την έκδοση 192,3 εκατομμυρίων κοινών μετοχών και warrants που διατέθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές. H τιμή εξάσκησης των warrants, που λήγουν σε πέντε χρόνια, ορίστηκε στα 0,65 δολ. ανά μετοχή.

    Διαβάστε ακόμα:

    Π. Παναγιωτίδης (Castor Maritime): Αγορές πλοίων άνω των 100 εκατ. δολαρίων από τις αρχές του έτους – Η νέα κίνηση

    Π. Παναγιωτίδης: Ποιος «απογείωσε» τη μετοχή της Castor Maritime – Κέρδη 700% και κεφαλαιοποίηση πάνω από 700 εκατ. δολάρια

    Κωνσταντίνος Γαλανάκης: Η Elvictor ανοίγει πανιά για το κύριο ταμπλό του Nasdaq με μια πρωτότυπη ιδέα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ