• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης (Castor Maritime): Αγορές πλοίων άνω των 100 εκατ. δολαρίων από τις αρχές του έτους – Η νέα κίνηση

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime


    Με την απόκτηση ενός ακόμη bulker η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη συνεχίζει το μπαράζ εξαγορών πλοίων που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά πλοίου τύπου kamsarmax που κατασκευάστηκε το 2010 σε ναυπηγείο της Κορέας, έναντι 15,45 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του αναμένεται εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της εταιρείας, με αφορμή την νέα κίνηση της σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έβδομη εξαγορά πλοίου για το 2021, με την προσθήκη ενός ακόμη bulker τύπου Kamsarmax, του τέταρτου, στον στόλο της Castor. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση των κεφαλαίων μας και στην ανάπτυξη του στόλου μας μέσω της εξαγοράς πλοίων διαφόρων  κατηγοριών”.

    Η ανάπτυξη της ναυτιλιακής είναι ταχύτατη αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2019 που οι μετοχές της εισήχθησαν στην αγορά Nasdaq, διέθετε στο στόλο της μόλις ένα πλοίο, το Magic P (χωρητικότητας 76.500 dwt, κατασκευής 2004), που απέκτησε έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων.

    Εξαγορές αξίας 106 εκατ. δολαρίων

    Από τις αρχές του έτους η Castor έχει διαθέσει για την ανάπτυξη του στόλου της 106,2 εκατ. δολάρια, προχωρώντας στην εξαγορά επτά μεταχειρισμένων πλοίων, διαφόρων κατηγοριών.

    Τον Ιανουάριο εισήλθε στα μεγάλα bulker μεταφοράς ξηρού φορτίου, με την εξαγοράς ενός ιαπωνικής κατασκευής capezise του 2006, έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων.

    Στις αρχές Φεβρουαρίου διέθεσε 14,5 εκατ. δολάρια για την απόκτηση φορτηγού πλοίου τύπου kamsarmax το οποίο κατασκευάστηκε το 2009 σε ιαπωνικό ναυπηγείο και 15,85 εκατ. δολάρια για την εξαγορά ενός δεύτερου kamsarmax κατασκευής 2010, επίσης ναυπηγημένο στην Ιαπωνία.

    Ακολούθησε η επέκταση της στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, με την εξαγορά δύο τάνκερ aframax LR2, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2005 σε ναυπηγείο της Κορέας, καταβάλλοντας συνολικό τίμημα 27,2 εκατ. δολαρίων.

    Προς το τέλος Φεβρουαρίου πρόσθεσε στον στόλο της το 12ο πλοίο, ένα bulker τύπου kamsarmax, το οποίο κατασκευάστηκε το 2010 σε κορεάτικο ναυπηγείο, έναντι 14,8 εκατ. δολαρίων.

    Μετά και τη νέα εξαγορά ο στόλος της Castor Maritime θα αποτελείται από 13 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1,2 εκατ. dwt, εκ των οποίων 1 capesize, 4 kamsarmax και 6 panamax bulkers, καθώς 2 τάνκερ aframax.

    Διαβάστε ακόμα:

    Π. Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime απέκτησε το 12ο πλοίο της – Διπλασίασε το στόλο της από τις αρχές του 2021

    Π. Παναγιωτίδης: Ποιος «απογείωσε» τη μετοχή της Castor Maritime – Κέρδη 700% και κεφαλαιοποίηση πάνω από 700 εκατ. δολάρια

    Π. Παναγιωτίδης: Είσοδος της Castor Maritime στην αγορά των τάνκερ – Κέρδη 810% για τη μετοχή από την αρχή του έτους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ