• Ναυτιλία

    Diana Shipping: Ναύλωσε πλοίο με 28.000 δολάρια την ημέρα

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping (Ocean Pal)

    Σεμίραμις Παληού, Diana Shipping


    Η Diana Shipping Inc. της οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε σήμερα ότι, μέσω μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής εταιρείας, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Koch Shipping Pte. Ltd., για ένα από τα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Newcastlemax, το m/v Newport News.

    Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης που συμφωνήθηκε είναι 28.000 δολάρια την ημέρα, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Ιουλίου 2023 έως το μέγιστο στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

    Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Το πλοίο m/v Newport News είναι σήμερα ναυλωμένο με τιμή ναύλωσης 18.400 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Το «Newport News» είναι πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Newcastlemax χωρητικότητας 208.021 dwt που κατασκευάστηκε το 2017. Η απασχόληση του «Newport News» αναμένεται να εισφέρει στην εταιρεία περίπου 15,57 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 33 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 8 Panamax).

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει ένα πλοίο ξηρού φορτίου Kamsarmax και ένα νεότευκτο πλοίο ξηρού φορτίου χύδην Capesize έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 και έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, αντίστοιχα.

    Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,28 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Κέρδη 4,9 εκατ. δολάρια στο 9μηνο για την Okeanis Eco Tankers Corp του Γιάννη Αλαφούζου

    Επαναγορά μετοχών από την Seanergy



    ΣΧΟΛΙΑ