• Ναυτιλία

    Επαναγορά μετοχών από την Seanergy

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση προγράμματος επαναγοράς ύψους 17 εκατ. δολαρίων για την διαγραφή δύο μετατρέψιμων ομολόγων, του συνόλου των εναπομείναντων δικαιωμάτων προαίρεσης («Warrants»), καθώς και την επαναγορά κοινών μετοχών.

    Επιπλέον, ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας προέβη σε αγορές από το χρηματιστήριο 300.000 μετοχών της Εταιρείας.

    Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε 10 εκατ. δολάρια για επιπρόσθετο σχέδιο επαναγοράς κοινών μετοχών, Ομολόγων ή και Warrants.

    Ομόλογα

    Πιο συγκεκριμένα, η Seanergy θα επαναγοράσει και θα εξαλείψει Ομόλογα με συνολικό υπόλοιπο 13,95 εκατ. δολάρια, στην ονομαστική τους αξία χωρίς κανένα κόστος προπληρωμής. Η προπληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

    Με βάση την τιμή μετατροπής των 1,20 δολαρίων ανά μετοχή, η Εταιρεία αποφεύγει πιθανή αραίωση (dilution) ύψους 11,63 εκατ. μετοχών. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα ομόλογα φέρουν κουπόνι 5,5% ετησίως, η Εταιρεία θα εξοικονομήσει ετησίως τόκους ύψους 767.250 δολαρίων, και συνολική ετήσια πίστωση ύψους $2,9 εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματά της για τα προσεχή έτη.

    Warrants

    Επίσης η Seanergy θα εξαγοράσει πλήρως 4,3 εκατ. Warrants έναντι 1.023.136 δολαρίων, ήτοι στα 0,239 δολάρια ανά μετοχή. Με την επαναγορά αυτή η εταιρεία αποφεύγει περεταίρω πιθανό dilution ύψους 4,3 εκατ. μετοχών.

    Κοινές Μετοχές

    Μέχρι σήμερα, η Εταιρεία έχει επαναγοράσει 1.595.803 κοινές μετοχές της σε μέση τιμή περίπου τα 0,998 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Η ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος επαναγοράς αποτρέπει ενδεχόμενη αραίωση της συμμετοχής των μετόχων μας στην Εταιρεία από μετατροπή παλαιών ομολογιακών τίτλων και warrants σε μετοχές, εξοικονομεί σημαντικά επιτοκιακά έξοδα και τέλος, προσθέτει αξία στους μετόχους μας.

    Επίσης, οι προσωπικές αγορές μετοχών της Seanergy θα συνεχιστούν, καθώς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Εταιρεία και τα θεμελιώδη μεγέθη της.

    Ο αυξημένος στόλος της Seanergy σε συνδυασμό με τον ισχυρό ισολογισμό και τη σημαντική ρευστότητα, αναμένεται να αποφέρει σημαντική αξία στους μετόχους μας.»

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΘ: Στο 71,85% το ποσοστό της Belterra του Ιβάν Σαββίδη

    Νίκος Μουνδρέας: Με ένα ακόμη bulker ενισχύεται ο στόλος της NGM Energy



    ΣΧΟΛΙΑ