• Ναυτιλία

    Χατζημανώλη: Η Mitsui O.S.K. Lines θα υψώσει την Κυπριακή σημαία σε πλοία της


    Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία στα πλαίσιο της συνεχούς και στοχευμένης προβολής και προώθησης της Κυπριακής ναυτιλίας, επιδιώκοντας την προσέλκυση εταιρειών στην Κύπρο και πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ιαπωνία, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συνάντησε πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλομεσιτικών γραφείων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ναυπηγείων, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, καθώς και η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο.

    Επίσης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την εταιρεία, Mitsui O.S.K. Lines (MOL), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο των μεταφορών, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της εταιρείας να ενισχύσει το στόλο της με Κυπριακά πλοία, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της προς το Κυπριακό νηολόγιο.

    Επίσης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρέστη στις εκδηλώσεις ονοματοδοσίας δύο νεότευκτων φορτηγών πλοίων της εταιρείας Safe Bulkers. Τα πλοία έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα νηολογηθούν στο Κυπριακό νηολόγιο πλοίων, ενισχύοντας το στόλο της εταιρείας με Κυπριακή σημαία. Στα δύο πλοία έχουν δοθεί τα ονόματα ‘Αμμόχωστος’ και ‘Κερύνεια’, σε μια σημαντική συμβολική πράξη μνήμης από την εταιρεία, σχεδόν 50 χρόνια μετά από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Η Μαρίνα Χατζημανώλη σε δηλώσεις της ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον  Πόλυ Χατζηιωάννου, ιδιοκτήτη της Safe Bulkers, για τη συνεχή στήριξη στο Κυπριακό νηολόγιο καθώς και για τη συμβολική ονοματοδοσία των πλοίων

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα – Η ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ναυτικής ασφαλείας

    Empire Navigation: Ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα της εταιρείας επισκέφθηκε τους ναυτικούς του ST. NIKOLAS

    Θεμιτός στόχος τα αμερικανικά πλοία λένε οι Χούθι, μετά την επίθεση σε πλοίο της Eagle Bulk – Παρακάμψτε την Ερυθρά Θάλασσα, προτρέπουν οι ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ