Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Benelux Overseas: Μετά την αγορά, προχωρά σε πώληση

Οικονόμου VLGC

Υγραεριοφόρο δεξαμενόπλοιο κλάσης VLGC (Very Large Gas Carrier)

Σε μία ακόμη κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της προχωρά η ναυτιλιακή Benelux Overseas, με επικεφαλής τον Νικόλαο Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία πούλησε για διάλυση ένα πλοίο τύπου VLGC, ηλικίας 33 ετών, λίγο μετά την πρόσφατη εξαγορά ενός πλοίου ελαφρώς νεότερου.

Συγκεκριμένα, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή πούλησε το πλοίο Isis Gas, κατασκευής 1985 και χωρητικότητας  80,000-cbm, για scrap στην Ινδία, έναντι 8,6 εκατ. δολ., αναφέρουν πηγές. Η εταιρία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο, που ονομάζονταν τότε Iris Gas, από την Lino Marine το Μάρτιο 2008, στη τιμή των 15 εκατ. δολ.

Η πώληση πλοίου αυτής της ηλικίας για παλιοσίδερα δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της άσχημης κατάστασης της αγοράς εμπορευματικών μεταφορών. Η πλατφόρμα VesselValue δίνει την εμπορική αξία του πλοίου στα ίδια επίπεδα με την τιμή πώλησης του για scrap.

Σημειώνεται ότι η Benelux διαθέτει στο στόλο της δύο VLGC ακόμη μεγαλύτερης ηλικίας: Το Gas Spirit 1 (κατασκευής 1980), χωρητικότητας 74,000-cbm και το Gas Beauty 1 (κατασκευής 1982), χωρητικότητας 75,000-cbm.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Benelux αγόρασε από την TPL Shipping, με έδρα το Βιετνάμ, το πλοίο τύπου VLGC, Everrich 8, κατασκευής 1990 και χωρητικότητας 78,000-cbm. Η τιμή πώλησης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με τη VesselsValue, η εκτιμώμενη αξία του πλοίου κυμαίνεται στα 10,5 εκατ. δολ.

 Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 17 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη.

Υγραεριοφόρο δεξαμενόπλοιο κλάσης VLGC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Marine Petroleum: Νέος CFO της εταιρίας o Παύλος Παπαγεωργίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Προκοπίου: Γιατί η Dynagas LNG Partners ψαλιδίζει τη διανομή μερίσματος