• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Γιατί η Dynagas LNG Partners ψαλιδίζει τη διανομή μερίσματος

    Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής Dynacom


    Σχεδόν κατά 12% υποχώρησε η μετοχή της ναυτιλιακής Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, αφού ανακοίνωσε την περικοπή του ετήσιου μερίσματός της από τα 1,69 δολάρια ανά μετοχή, στο 1 δολάριο ανά μετοχή.

    Η εταιρεία αιτιολόγησε αυτήν την απόφαση σημειώνοντας ότι θέλει να ευθυγραμμίσει τα μερίσματα που διανέμει προς τους μετόχους της με τις λειτουργικές ταμειακές της ροές. Η μετοχή της Dynagas υποχώρησε από τα 10,62 δολάρια στα 9,40 δολάρια μετά την ανακοίνωσή της.

    Παρατηρούμε μία μείωση στις λειτουργικές ταμειακές ροές και έναν αποδυναμωμένο λόγο κάλυψης των διανομών μετά τη στροφή μας στις μακροχρόνιες ναυλώσεις για την απασχόληση των πλοίων LNG μας”, εξήγησε ο Tony Lauritzen.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Stifel & Co, Ben Nolan, η Dynagas θα καταβάλει πλέον ετήσιο μέρισμα συνολικού ύψους 42,3 εκατ. δολαρίων, έναντι λειτουργικών ταμειακών ροών ύψους 49,5 εκατ. δολαρίων.

    Κατά τον ίδιο, όπως αναφέρει το TradeWinds, η μειωμένη διαθεσιμότητα ρευστού δεν θα αφήσει περιθώρια για εξαγορές πλοίων από τη μητρική εταιρεία, και είναι πιθανό να μην προχωρήσει σε καμία τέτοια κίνηση έως το 2019 ή και το 2020.

    Το χρονοδιάγραμμα αυτό πάει αργότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας, γιατί με την περικοπή του μερίσματος, η αύξηση της ρευστότητας θα πάρει κάποιο χρόνο”, εκτιμά ο Nolan, προσθέτοντας: “Η περικοπή είναι μία προφανής απόφαση της διοίκησης για να σταματήσει την αιμορραγία, αντί να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματά της με ανάπτυξη, όμως η περικοπή δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει πλήρως όλες τις ανάγκες ταμειακών ροών”.

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία
    Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής Dynagas LNG Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cosco: Έσπασε το «φράγμα» των 1 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pangaea Logistics Solutions: Αγόρασε πλοίο panamax από ελληνική εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ